5 vinterbadersteder på Sjælland, du bare må prøve

Hvor skal du vinterbade, når du er på Sjælland? Vi har fundet fem spots, der bestemt er et vinterbadedyp værd.

Skal du også med på vinterbader-bølgen? Der er fede steder i hele landet.

Mod øst kan du vinterbade i Øresund og i Østersøen. På nordkysten i Kattegat. Mod vest bader du i Storebælt og mod syd i Smålandsfarvandet. Oveni kan du bade i alle de dejlige fjorde og søer. Her er fem bud på vinterbadersteder, du bør prøve.

Læs også: 5 vinterbadersteder i Syd- og Sønderjylland, du bare må prøve

Bjerre Strand ved Humlebæk

Hvis du ikke lige kender stedet, finder du det aldrig. 300 meter fra vejen og gemt bag en høj skrænt, finder du det smukke og hyggelige badeanlæg Bjerre Strand. En lille oase ved Øresund. Når du kommer ned på badeanlægget, åbner landskabet sig, og du har den smukkeste udsigt over Sverige, Hven og Øresund. Badeanlægget har indtil flere badebroer og et læskur, hvor du kan klæde om og sidde og nyde udsigten sammen med de lokale vinterbadere.

Fakta:

Parker ved tennisbanerne på Gl. Strandvej, 3050 Humlebæk. Følg stien mod vandet og fortsæt ad trapperne ned ad skrænten. Se mere på: http://bjerrestrandbadelaug.dk

Bjerre Strand
Foto: Tue Meyhoff / Bjerre Strand Badelaug

Tisvildeleje Strand

Der er masser af gode badesteder ved Nordsjællands ca. 300 kilometer lange kyst. Fx i idylliske Tisvildeleje, som er en del af ”Danmarks riviera”. Alene turen gennem den hyggelige bygade er turen værd. Bygaden ender på den store parkeringsplads, og her åbner naturen sig for alvor op. Der er virkelig smukt og fredfyldt på den brede sandstrand. Kommer du sidst på dagen, får du den mest fantastiske solnedgang over Kattegat med.

Læs også: 5 vinterbadersteder på Fyn, du bare må prøve

Fakta:

Tisvildeleje Strand ligger ved parkeringspladsen for enden af bygaden, 3220 Tisvildeleje.

Se mere her: https://www.visitnordsjaelland.dk/nordsjaelland/vinterbadning/her-kan-du-vinterbade

Tisvildeleje Strand
Foto: Ann Jørgensen / Visit Nordsjælland

Halsskov Færgehavn

I 1998 sejlede de store bilfærger for sidste gang mellem Halsskov og Knudshoved. Nu er den gamle færgehavn i Halsskov ved at blive forvandlet til et vandsportscenter – også kaldet Korsør Havnebad. I tilknytning til havnebadet ligger Færgehavnen Strand, hvor du kan bade i Storebælt, men indenfor færgehavnens beskyttende moler. Og det bør du prøve, for det er altså en vild oplevelse at bade lige der, hvor de store færger sejlede. Oveni får du en fantastisk udsigt over Storebæltsbroen med i oplevelsen.

Læs også: 5 vinterbadersteder i København, du bare må prøve

Fakta:

Færgehavnen Strand ligger i Halsskov Færgehavn, 4220 Korsør. Stranden er tildelt Blå Flag. Se mere her: https://www.visitdenmark.dk/danmark/explore/halsskov-faergehavn-vandsportscentret-gdk1095704

Halsskov Færgehavn
Foto: Daniel Villadsen  / Destination Sjælland

Skælskør Fjord

Den smukke Skælskør Fjord er bestemt et vinterbadebesøg værd. Og hvorfor ikke slå det sammen med en dejlig brunch? På Villa Fjordhøj kan du på udvalgte søndage få adgang til deres badebro og den dejlige brændeovnsfyrede sauna. Bagefter byder de på brunch i spisestuen med alt, hvad hjertet begærer. Det er en ualmindelig god måde at starte søndagen på.

Fakta:

Læs også: 5 vinterbadersteder i Midtjylland, du bare må prøve

Villa Fjordhøj ligger på Rådmandsvej 23 B | 4230 Skælskør. Pris for vinterbadning og brunch er 175 kr. Vil du kun benytte sauna og badebro, er prisen 30 kr. Se mere på https://villafjordhoej.dk/vinterbadning-brunch/

Skælskør Fjord
Foto: Destination Sjælland

Sorø Sø

Ikke lang fra Sorø by finder du en lille badeoase ved Sorø Sø. Hernede ved søbredden finder du et super hyggeligt havnemiljø i de mest idylliske omgivelser midt i naturen med både sø og skov. Sorø Sø har det hele, og du har fri adgang til vandet fra den fine badebro. Sorø Vinterbadeklub har et badehus og en sauna med en smuk udsigt over havn, sø og skov. Der er ikke normalt adgang for gæster, men der er indimellem åbne arrangementer, hvor man som udefrakommende kan få lov til at prøve.

Fakta:

Badebroen ligger i den lille bådehavn for enden af Frederiksvej, 4180 Sorø. Se mere på  https://vinterbadeklub.dk

Læs også: 5 vinterbadersteder i Nordjylland, du bare må prøve

Sorø Sø
Foto: Privatfoto / Sorø Vinterbadeklub