5 vinterbadersteder i København, du bare må prøve

Hvor skal du vinterbade, når du er i København? Vi har fundet fem spots, der bestemt er et vinterbadedyp værd.

Skal du også med på vinterbader-bølgen? Der er fede steder i hele landet.

Københavns Havn er et spirende kulturelt midtpunkt og byder på masser af spændende aktiviteter. Som noget helt unikt for en hovedstad kan du bade i havnen – ikke bare ét sted, men mange steder. Vi har kigget på fem af dem.

Læs også: 5 vinterbadersteder i Midtjylland, du bare må prøve

Kalvebod Bølge

Det er en helt speciel oplevelse at bade midt i byen omgivet af hovedstadens puls. Prøv ved Kalvebod Bølge, der ligger trukket tilbage fra den ellers trafikerede indfaldsvej, Kalvebod Brygge. Det er et æstetisk og lækkert designet bade- og broanlæg, der er særdeles populært både sommer og vinter. Her kan du bade sikkert i smukke omgivelser med udsigt til den hippe bydel, Islands Brygge, på den anden side af vandet. Der er gratis adgang for alle.

Fakta:

Bølgen på Kalvebod Brygge, 1560 KBH V. Se mere på https://www.visitcopenhagen.dk/koebenhavn/planlaeg-din-tur/kalvebod-boelge-gdk723272

Kalvebod
Foto: Mellanie Gandø / Visit Copenhagen

La Banchina på Refshaleøen

Refshaleøen er blevet det nye centrum for kreativitet og iværksætteri. Her skyder nye spændende caféer, barer, spisesteder og meget andet op i stor fart. Bl.a. den rustikke havneknejpe, La Banchina, der ligger lige ud til vandet, og bare emmer af hygge. Her kan du vinterbade fra deres badebro og bestille tid i den træfyrede sauna. Det er en virkelig fin, lille oase midt i storbyen.

Læs også: 5 vinterbadersteder på Sjælland, du bare må prøve

Fakta:

La Banchina ligger på Refshalevej 141A, 1432 København K. Se mere på https://www.labanchina.dk/

La Banchina
Foto: Giuseppe Liverino / Wonderful Copenhagen

Kastrup Søbad

Kører du en tur ud af Amager Strandvej, helt ud til Femøren, finder du et fuldkomment magisk vinterbadested. Nemlig Kastrup Søbad. Det cirkelformede badeanlæg er en arkitektonisk perle, der ligger ude i vandet for enden af en 70 meter lang træmole. Her kan du bade under beskyttede forhold langt væk fra byens støj og med den smukkeste udsigt til Saltholm Ø og Sverige. Badeanlægget er åbent for alle og er absolut køreturen værd.

Fakta:

Læs også: 5 vinterbadersteder i Syd- og Sønderjylland, du bare må prøve

Kastrup Søbad ligger på Amager Strandvej 301, 2770 Kastrup. Anlægget er åbent for alle. Se mere på https://www.taarnby.dk/kultur-og-fritid/vandet-i-byen/kastrup-sobad/

Kastrup
Foto: Astrid Maria Rasmussen / Wonderful Copenhagen

Svanemøllen

Skal du have en morgendukkert, så prøv at tage ud til Svanemøllen. Her, ikke langt fra Storbyens stress og jag, kan du nyde en fredfuld badetur med den smukkeste solopgang over Svanemøllebugten. Der er en badebro, som alle kan benytte. Vil du også have adgang til det moderne badehus, hvor 1. salen har en sauna med panoramaudsigt over Øresund, skal du være medlem af Svanemøllebugtens Vinterbadelaug.

Fakta:

Svanemøllen badeanlæg ligger ved Svaneknoppen 7, 2100 København. Badebroen kan bruges af alle, men badehuset kan kun benyttes af medlemmer af Svanemøllebugtens Vinterbadelaug. Se mere på https://www.svanevinterbad.dk

Læs også: 5 vinterbadersteder i Nordjylland, du bare må prøve

Svanemøllen
Foto: Büro Jantzen / Wonderful Copenhagen

Helgoland

Helgoland Søbadeanstalt ligger i den nordlige ende af Amager Strandvej. Den er med sine fem saunaer, fire omklædningsrum og et fælleshus midt ude i vandet en lille oase for vinterbadere. At sidde i den store, moderne fællessauna med den smukkeste udsigt over Amager Strandpark og flyene, der letter og lander fra lufthavnen, er virkelig en oplevelse værd. Det er vinterbadeklubben, Det Kolde Gys, der råder over stedet om vinteren. Her skal du være medlem for at få adgang. De afholder dog gæstedage den første søndag i måneden, hvor medlemmer må tage gæster med.

Fakta:

Helgoland Søbad ligger ved Amager Strandvej, Øresundsstien 11,  2300 København S. Se mere på https://detkoldegys.dk

Helgoland
Foto: ASTRIDKBH / Wonderful Copenhagen

Læs også: 5 vinterbadersteder på Fyn, du bare må prøve