5 vinterbadersteder i Nordjylland, du bare må prøve

Hvor skal du vinterbade, når du er i Nordjylland? Vi har fundet fem spots, der bestemt er et vinterbadedyp værd.

Skal du også med på vinterbader-bølgen? Der er fede steder i hele landet.

Nordjylland har det hele. Mod vest det barske og vilde Vesterhav. Mod øst den smukke og mere stille Kattegatkyst og naturligvis spidsen mod nord, hvor havene mødes. Der er kort sagt noget for enhver vinterbader. Vi har udvalgt fem spots, du bare må besøge.

Læs også: 5 vinterbadersteder på Sjælland, du bare må prøve

Husmoderstranden i Hirtshals

Bare en kort gåtur fra Hirtshals centrum ligger Husmoderstranden. En dejlig sand- og badestrand, der ligger fantastisk med udsigt til Hirtshals Fyr. Her er det vinterbadning på den rå facon med omklædning på stranden i både regn, sne, blæst og sol. Hver morgen mødes de lokale vinterbadere, og er du uerfaren, kan du få hjælp og vejledning fra de erfarne badere. Husmoderstranden er erklæret officiel vinterbaderstrand, og badevandskvaliteten bliver derfor kontrolleret hele året.

Fakta:

Husmoderstranden ligger ved Kystvejen i Hirtshals.

De lokale vinterbadere mødes hverdage kl. 06.30 og 7.00 og weekender/helligdage kl. 7.00 og 08.00. Alle er velkomne. Se mere på http://dekoldepigerogdrenge.dk

Husmoderstranden
Foto: Mette Johnsen / Visit Nordjylland

Læs også: 5 vinterbadersteder i Syd- og Sønderjylland, du bare må prøve

Havbad ved Nr. Vorupør

Vil du gerne bade i Vesterhavet, men under trygge vilkår, så prøv Danmarks første havbad ved Nr. Vorupør midt i Nationalpark Thy. Havbadet er indrettet med promenader, trapper og ramper, så det er nemt og trygt at komme i vandet - også for kørestolsbrugere. 4. juledag er havbadet rammen om en stor vinterbaderfestival med både sauna, hottubs og andre wellness faciliteter.

Fakta:

Du finder Nr. Vorupør Havbad på Vesterhavsgade 135, B. Havbadet er tilgængeligt for alle. Se mere om vinterbaderfestivalen på https://thy360.dk/event/vinterbadefestival-i-vesterhavet---nr-vorupor-4-juledag-2021/19229?startDate=2021-12-28T14:00:00Z

Nr. Vorupør
Foto: Destination Nordvestkysten

Vinterbaderfestival i Skagen

Badning på Danmarks nordspids er et ”must”, når vi snakker vinterbaderoplevelser i Danmark. Du kan fx prøve det sidste weekend i januar, hvor ”Isbryderne” i samarbejde med Turistforeningen Toppen af Danmark inviterer til den traditionsrige Skagen Vinterbaderfestival. Her samles flere hundrede vinterbadere til en weekend med vinterbadning, socialt samvær, gåture, underholdning og mad. Festivalen er en oplagt mulighed for at opleve Skagen sammen med ligesindede vinterbadere.

Læs også: 5 vinterbadersteder på Fyn, du bare må prøve

Fakta:

Festivalen løber af stablen d. 27-30. januar 2022. Se mere på https://www.toppenafdanmark.dk/toppen-af-danmark/se-oplev/skagen-vinterbaderfestival2020-gdk640869

Vinterbaderfestival
Foto: Skagen Vinterbaderfestival

Store Økssø i Rold Skov

Kan man vinterbade i en skov? Ja da. I Danmarks største skov, Rold Skov, finder du den smukt beliggende Store Økssø. Den 33 hektar store skovsø med badebro er en populær badesø året rundt. Og du skal også prøve. For det er en helt igennem skøn oplevelse at bade i den blikstille sø og nyde udsigten over søen, der ligger helt malerisk omkranset af træer.

Fakta:

Læs også: 5 vinterbadersteder i København, du bare må prøve

Økssø ligger ved Møldrupvej ved Skørping

Helårsbaderne, Søens Folk, bader året rundt og tænder indimellem op i saunaen i badestuen. Se mere på https://soeensfolk.dk/badetidspunkter.htm

Rold Skov
Foto: Fotograferne Vesterbro / RebildPorten

Havnebad midt i Aalborg

Aalborg er omgivet af vand og er et helt genialt sted for vinterbadning. Du kan hoppe direkte i Limfjorden flere steder langs havnefronten – kun et stenkast fra centrum. Vil du have adgang til sauna, skal du være medlem af et af de etablerede badelaug i Aalborg. Fx Vinterbadeklubben Lillebjørn, der holder til på det lækre Aalborg Havnebad midt i byen eller Vikingeklubben Isbjørnen, der holder til ved Vestre Fjordpark. Du kan også hoppe i ved Østre Havn ved kabelbanen og på Nørre Sundby-siden i Lindholm Strandpark.

Fakta:

Læs også: 5 vinterbadersteder i Midtjylland, du bare må prøve

Se mere på http://www.isbjornen.dk og https://vinterbadeklubbenlillebjoern.dk

Aalborg Havnebad
Foto: VisitAalborg