5 vinterbadersteder i Syd- og Sønderjylland, du bare må prøve

Hvor skal du vinterbade, når du er i Syd- og Sønderjylland? Vi har fundet fem spots, der bestemt er et vinterbadedyp værd.

Skal du også med på vinterbader-bølgen? Der er fede steder i hele landet.

Du kan vinterbade i Nationalparken Vadehavet. Du kan sænke din krop i det iskolde Lillebælt, bade i en sø ved Varde eller hoppe i fjorden i Kolding. I Syd- og Sønderjylland kan du prøve det hele, og her får du fem bud på nogle af de bedste vinterbadersteder.

Læs også: 5 vinterbadersteder på Fyn, du bare må prøve

Hop i Kolding Fjord

I Kolding har de fået et helt nyt og fantastisk badeanlæg med både sauna og badebro. Badeanlægget er udformet i moderne byggestil og er virkelig indbydende. Badehuset er formet som en halvmåne, der ligger op til en cirkelformet træplatform. Herfra bevæger du dig ud på den super moderne badebro. Badebroen bliver kaldt ”samtalebroen” i lokale munde, fordi den samler folk i alle aldre. Broen udgør en fantastisk ramme for vinterbadning med masser af plads, flere stiger og slidsker.

Fakta:

Badeanlægget ligger for enden af Lyshøj Allé. Der er fri adgang for alle til badebroen, omklædning og toiletter. Der er kun adgang til saunaen for medlemmer af vinterbadeklubben Hop i Fjorden.

Kolding Fjord
Foto: Privat, Hop i Fjorden

Cirkelbroen i Fredericia

Ved foden af Fredericia Vold og få minutters gang fra gågaderne ligger Østerstrand. Her, på den store, fine Blå Flag-sandstrand, finder du en forholdsvis ny cirkelbro, der byder på rigtig gode og sikre bademuligheder. Det gør den naturligvis til et samlingspunkt for byens vinterbadere. Kan du komme afsted til en morgendukkert, får du den mest fantastiske solopgang over Fyn og Lillebælt. Absolut anbefalelsesværdigt.

Læs også: 5 vinterbadersteder i København, du bare må prøve

Fakta:

Østerstrand ligger ved foden af Fredericia Vold. Adressen er Øster Voldgade 34, 7000 Fredericia. Se mere på https://www.visitfredericia.dk/turist/planlaeg-din-tur/oesterstrand-gdk608931

Cirkelbroen
Foto: Rose Søs Fischer

Nysø ved Varde

Vil du gerne prøve at vinterbade i en sø, så er Nysø ved Varde et godt sted. Nysø er en grusgravssø med noget så sjældent som sandstrand med rigtig gode badeforhold. Fordelen ved at bade i en sø er, at vandet hurtigere fryser til, så du har større mulighed for at opleve at bade i et hul i isen. Vil du bade i selskab med andre, så mødes Nysø vinterbadere til fælles badning søndage kl. 10 og 14 samt onsdage kl. 16.30.

Fakta:

Læs også: 5 vinterbadersteder i Midtjylland, du bare må prøve

Nysø ligger ved Roust omkring 5 km sydøst for Varde. Adressen er Roustvej 106, 6800 Varde. Se mere på https://www.facebook.com/groups/686525468759770/

Nysø
Foto: Kim Klejnstrup Mikkelsen

Hjerting Strand ved Esbjerg

Det tager kun få minutter at køre fra Esbjerg centrum ud til stranden. Kør forbi Mennesket ved Havet Esbjerg og fortsæt ud ad vejen, indtil du lander i Hjerting – en lille badeby, der er kendt for sin 660 meter lange strandpromenade. Her går du i vandet fra stranden, altså på den gode gammeldags facon. Bader du sent på dagen, kan du være heldig at få den smukkeste solnedgang over Ho Bugt.

Fakta:

Strandpromenaden ligger ved Hjerting Strandvej, 7 km nord for Esbjerg. Se mere på

Læs også: 5 vinterbadersteder i Nordjylland, du bare må prøve

http://www.nyiesbjerg.dk/da-dk/fritid/ideer-til-din-fritid/hjerting-strand

Hjerting Strand
Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune

Hvidbjerg Strand

Helt ude på det vestligste punkt i Danmark finder du Blåvandshuk. Vil du have den ultimative Vesterhavs-oplevelse, så hop i vandet på en af de brede sandstrande i området. Eksempelvis ved Hvidbjerg Strand, hvor du kan løbe i fra stranden eller benytte badebroen, der bringer dig tørskoet det første stykke vej ud. Har du friske ben, kan du tage den fire kilometer lange tur til Blåvandshuk Fyr, en smuk tur langs kysten, hvor du kommer forbi flere bunkere fra 2. verdenskrig.

Fakta:

Hvidbjerg Strand ligger ved Hvidbjerg Strandvej. Se mere her: https://www.visitvesterhavet.dk/vesterhavet/vesterhavsferie/hvidbjerg-strand-gdk609956

Læs også: 5 vinterbadersteder på Sjælland, du bare må prøve

Hvidbjerg Strand
Foto: Hvidbjerg Strand Feriepark