5 vinterbadersteder på Fyn, du bare må prøve

Hvor skal du vinterbade, når du er på Fyn? Vi har fundet fem spots, der bestemt er et vinterbadedyp værd.

Skal du også med på vinterbader-bølgen? Der er fede steder i hele landet.

Fyn er et sandt vinterbaderparadis og de gode spots ligger som perler på en snor øen rundt. Selv i ”hovedstaden” Odense kan du vinterbade. Vi har her udvalgt fem spots, der absolut er et besøg værd.

Læs også: 5 vinterbadersteder i København, du bare må prøve

Faaborg Havn

I Faaborg Havn, kun få hundrede meter fra Faaborg centrum, finder du et nyt og lækkert havnebad. Her kan du boltre dig fra flere badebroer, alt imens du nyder den storslåede udsigt over det Sydfynske Øhav inden du hopper en tur i saunaen. Her er virkelig lækkert og absolut et besøg værd. Havnebadet har i 2019 fået det Blå Flag. Der er gratis adgang til Havnebadet, og det kan bruges af alle både sommer og vinter.

Fakta:

Havnebadet ligger på havnen tæt ved færgen til Ærø. Adgang til havnebadet er gratis. Det koster 40 kr. for en tur i saunaen. Du booker tid via SMS. Se mere på: https://www.fmk.dk/borger/kultur-og-fritid/friluftsliv/faaborg-havnebad/

FaaborgFoto: Visit Faaborg

Odense Havnebad

Det kan noget helt specielt at bade midt i en storby blandt andre mennesker. Det må du prøve – fx i Odense Havnebad. Havnebadet ligger inderst inde i Odense havn tæt på det populære streetfood-sted, Storms Pakhus. Havnebadet har alt, hvad du kan drømme om, og der er gratis adgang til både badebroer, omklædning og ikke mindst til den dejlige sauna. Du skal dog være opmærksom på, at du bader i klorvand – og ikke vand fra Odense Fjord.

Læs også: 5 vinterbadersteder i Midtjylland, du bare må prøve

Fakta:

Odense Havnebad ligger på Gamle Havnekaj 3, 5000 Odense. Det er gratis at benytte havnebadet. Se åbningstider på: https://odense-idraetspark.dk/faciliteter/odense-havnebad

OdenseFoto: Nino Tiainen / Visit Odense

Bogense Søbad

Er du på Nordfyn, så skal du prøve at vinterbade i Bogense Søbad. Her er der rigtig gode badeforhold med fin adgang til vandet. Du bader ved Østre Mole ud mod havet og kan samtidig nyde den smukkeste udsigt over havet og Æbelø. Hvis du henter en kode ved Bogense turistkontor først, kan du få adgang til både omklædning, brusere og sauna. Bogense Søbad er tildelt Det Blå Flag.

Fakta:

Læs også: 5 vinterbadersteder på Sjælland, du bare må prøve

Bogense Søbad kigger på østre mole, Østre Havnevej 30, 5400 Bogense. Få kode til omklædning, bruser og sauna på turistkontoret i Bogense, Vestre Havnevej 9 B, tlf. 6481 2044. Se mere på: https://www.visitnordfyn.dk/nordfyn/explore/bogense-soebad-gdk942904

Bogense
Foto: Andreas Bastiansen / Visit Fyn

Sydstranden i Kerteminde

På østsiden af Fyn finder du hyggelige Kerteminde. Her ved Sydstranden er et virkeligt smukt spot med den dejligste sandstrand, der bestemt er et vinterbaderbesøg værd. Vil du opleve lidt luksus, har Kerteminde Vinterbadere fået opført et dejligt badeanlæg med både sauna, omklædning og opholdsstue. Det er dog kun for medlemmer.

Fakta:

Sydstranden ligger på sydsiden af indløbet til Kerteminde Fjord. Kerteminde Søbad ligger på Sydmolen tæt ved.

Læs også: 5 vinterbadersteder i Syd- og Sønderjylland, du bare må prøve

KertemindeFoto: Andreas Bastiansen / Visit Fyn

Strandene ved Nyborg

Nyborg har 45 kilometer kyststrækning med lækkert og rent badevand ud til Storebælt. Er du tidlig på færde, kan du få en dejlig, frisk dukkert i det kolde vand og se solen stå op over Storebæltsbroen. Prøv fx stranden langs Teglværksskoven. Det er et helt ugenert spot med fred og ro. Du kan også bade fra badebroen ved badeanstalten på Østerøvej. Er du medlem af en vinterbadeklub i Danmark, kan du ovenikøbet låne badeklubbens faciliteter og sauna.

Fakta:

Stranden ved Teglværksskoven ligger på Strandalleen. Badeanstalten ligger på Østerøvej 43. Se mere på: https://www.visitnyborg.dk/nyborg/planlaeg-din-tur/stranden-ved-teglvaerksskoven-gdk1117534

TeglværksskovenFoto: Visit Nyborg

Læs også: 5 vinterbadersteder i Nordjylland, du bare må prøve