Hvilken type vinterbader er du?

Er du en radiatorbader eller vikingebader? Motionsbader eller hyggebader? Se om du kan genkende dig selv i en af vinterbadertyperne her.

Radiatorbaderen

Er du typen, der elsker at varme dig i saunaen før turen i det kolde vand, er du det, man i vinterbadekredse kalder en radiatorbader. Radiatorbaderen må lægge ryg til en del godmodige drillerier, fordi den uskrevne regel siger, at du skal i vandet først. Man skal yde, før man kan nyde.

Langtursbaderen

Langtursbaderen er medovabaderens diametrale modsætning. Langtursbaderen svømmer gladeligt 50-100 meter i det iskolde vand uden badetøj. Det er en præstation, der kræver træning og udholdenhed. Langtursbadere nyder derfor stor respekt blandt andre vinterbadere.

Hviiine-baderne

Hviiine-baderne kan du kende på lyden. Det er ofte en kvinde, og fra hun sætter tåspidsen i vandet til hun får måsen op ad vandet igen, kan hun høres over hele stranden. Vidste man ikke bedre, ville man tro hun var i livsfare og begynde at ringe efter hjælp.

Morgenbaderen

Tanken om at forlade den varme dyne for at kaste sig ud i et par grader koldt vand, virker uoverskueligt for de fleste. Men morgenbaderen ved, at en iskold dukkert kickstarter kroppen og giver energi til hele dagen. Morgenbaderen bader i al slags vejr og mødes ofte med ligesindede på et fast tidspunkt, og du skal have en ualmindelig god undskyldning for ikke at møde op.

Motionsbaderen

En løbetur og et dyp i havet er den perfekte kombination. Først bliver kroppen varmet godt op for dernæst at blive kølet ned på ganske få sekunder. Det får blodet til at rulle i kroppen og sender ren lykke til hjernen. Efter sådan en cocktail fer du ikke til at skyde igennem bagefter.

Medovabaderen

Det er langt fra alle vinterbadere, der nyder at plaske rundt i det kolde vand. Medovabaderen dypper kun lige kroppen i vandet, og er hurtigt oppe igen. Tilnavnet kommer selvfølgelig fra den kendte tepose, der også kun lige skal dyppes i vandet.

Fyraftensbaderen

Der er ikke noget som en tur i de kolde bølger efter en arbejdsdag. Alt stres og bøvl bliver skyllet af, og du kommer hjem til familien med masser af energi og overskud.

Måneskinsbaderen

Det kan virke voldsomt at udskifte sofaen og fjernbetjeningen med en tur i vandet. Men måneskinsbaderen ved, hvor magisk det er at bade om aftenen. Det mørke hav, lysene på skibene i det fjerne og den varme tur i saunaen bagefter er en ren wellness oplevelse i den travle hverdag. Og så sover man i øvrigt fantastisk efter sådan en tur. Aftenbadning burde udskrives på recept mod søvnløshed.

Højtidsbaderen

Mange har en god og dejlig tradition for at vinterbade juleaftensdag. Det er en hyggelig måde at starte hyggen på og giver ekstra god samvittighed til at nyde den gode julemad. På samme måde er der mange, der hopper i bølgerne til nytår. Det er en perfekt mulighed for at nulstille året der gik og gå ind i det nye år med et frisk sind.

Tøvebaderen

Vinterbadere tøver normalt aldrig, når de skal i vandet. De har allerede besluttet sig hjemmefra. Men blandt nye vinterbadere kan der godt opstå en vis tøven på badetrappen. Er du tøvebader, er du højst sandsynligt også hviiinebader.

Snakkebaderen

Snakkebadere kommer altid minimum to ad gangen. Snakkebaderne har mere travlt med at drikke kaffe og hygge end at bade. Faktisk virker badeturen mere som en undskyldning for at få lidt kvalitetstid med veninderne. For ja, snakkedebadere er oftest kvinder. 

Vikingebaderen

Som navnet antyder hører vikingebaderen til blandt de mest hard core vinterbadere. De kunne ikke drømme om at gå i sauna, men bader direkte fra stranden – i al slags vejr. Vikingebaderen finder du oftest væk fra byerne – fx ved Vesterhavet og andre steder, hvor man kan bade uden tilskuer. Luksus for en vikingebader vil være at tage en avis med at stå på, når han eller hun klæder om.

Hvilken type vinterbader er du? Og hvilken type vil du gerne være? Måske er du startet som en type og har ændret type hen ad vejen? Det vigtigste er, at du vinterbader lige akkurat, som det passer dig bedst.