Her løber kronprinsparret Royal Run ’23

Nu kan Royal Run sammen med kongehuset afsløre, hvilke byer Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen kommer til at løbe Royal Run i 2. pinsedag 2023

Til Royal Run 2023 løber Kronprinsen i Aabenraa, Herning og København/Frederiksberg, mens Kronprinsessen løber i Nyborg og Nykøbing Falster. Foto: Lars Møller

Der er lagt op til fem helt store folkefester, når Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg lægger veje til det populære motionsevent Royal Run. Og med offentliggørelsen af hvilke byer D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen besøger og løber med i, kan værtsbyerne begynde at planlægge motionseventet, så både kronprinsparret og de mange deltagere får store oplevelser med hjem.

Læs også: Sådan kommer du ned at løbe 5 minutter pr. kilometer

Kronprinsen er med til at skyde det populære motionsevent i gang Aabenraa 2. pinsedag, hvorefter han tager til Herning og løber et allerede udsolgt Royal Run, derefter drager han til hovedstaden, hvor han skal løbe gennem Københavns og Frederiksbergs gader.

I Aabenraa Kommune er glæden naturligvis stor over, at eventet skal skydes i gang netop dér:

Læs også: Hvordan tilgår du løbetræningen bedst muligt, hvis du er overvægtig?

 ”Vi glæder os helt vildt til Royal Run og til at tage imod H.K.H Kronprins Frederik, vise ham Aabenraa og lade ham løbe en dag fuld af motion og fest i gang i netop vores kommune,” siger borgmester Jan Riber Jakobsen (K).

Kronprinsessen kommer til Nyborg og Nykøbing Falster

H.K.H. Kronprinsesse Mary begynder sin dag med at snøre løbeskoene til Royal Run i Nyborg, hvorefter hun tager til Falsters største by, Nykøbing Falster, og løber med de mange deltagere dér.

Læs også: Sådan kan du bruge gå-pause i din løbetræning

”Vi er ved at planlægge en kæmpe folkefest for alle, der vil være med til en uforglemmelig dag. Med Royal Run i Nykøbing går både kommune, frivillige, foreninger og erhvervslivet sammen i ét stort fællesskab for at stable en fantastisk oplevelse på benene, og vi glæder os til, at H.K.H. Kronprinsesse Mary bliver en del af det fællesskab,” lyder det fra Guldborgsund Kommunes borgmester, Simon Hansen (S).

 Hos arrangørerne bag Royal Run er det altid glædeligt at kunne løfte sløret over for byerne, hvem de får besøg af:

”Det er altid ekstra spændende med denne detailplanlægning af Royal Run, hvor vi giver byerne besked om, hvem de kan forvente at få kongelig deltagelse af,” siger administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup, der er med i Royal Runs styregruppe.

Læs også: Jeg har kun 30 min til løb: Sådan får du mest ud af det

Danmarks Idrætsforbunds administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen, der ligeledes sidder i Royal Runs styregruppe, tilføjer:

”Deltagelsen fra kronprinsparret betyder enormt meget for os og for vores værtsbyer. De kongelige er i høj grad med til at skabe den helt særlige Royal Run-stemning, vi kommer til at finde i de fem værtsbyer 2. pinsedag.” 

Således fordeler kronprinsparret sig under Royal Run ’23:

 • Kronprinsen løber i Aabenraa
 • Kronprinsessen løber i Nyborg
 • Kronprinsen løber i Herning
 • Kronprinsessen løber i Nykøbing Falster
 • Kronprinsen løber i København/Frederiksberg 

Fakta om Royal Run

 • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 29. maj 2023.
 • Royal Run ’23 finder sted i Aabenraa, Herning, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.
 • Der var tilmeldt 91.732 deltagere til Royal Run ’22.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
 • Tilmelder man sig inden 12. april, får man tilsendt sin startpakke
 • Tilmelding og information: royalrun.dk