Stort tema: Begynd på åbent vand-svømning

Åbent vand-svømning bliver mere og mere populært - ikke mindst på grund af triatlon-dillen, der hærger over det ganske danske land. Her bliver du guidet sikkert igennem starten på svømning i det åbne vand.

Kom med i kølvandet på åbent vand-bølgen Foto: Tanja Billesø Beck, DGI

I løbet af sommeren 2013 har vorespuls.dk kørt et stort tema om åbent vand-svømning – her får du overblikket over alle artiklerne i serien, der er udarbejdet af DGI-instruktør og svømmeekspert Carsten Jokumsen.

Klik dig rundt mellem de forskellige historier og bliv klar til at få en endnu bedre oplevelse med svømning i havet, på søen, i åen eller i floden.

Udstyr

Våddragt, kropscreme og en ”Havtaske” er nogle af de ting, du har brug for, hvis du bliver bidt af åbent vand-svømning. Og der er flere ting, du skal være opmærksom på for at få den bedst mulige oplevelse. Læs mere i artiklen:

Open Water: Ultimativ guide til udstyr

Sikkerhed

Åbent vand-svømning kan blive en god oplevelse for alle, uanset niveau. Men du skal tage stilling til en række spørgsmål, før du kaster dig ud i bølgen blå. Læs mere i artiklen:

Open Water: Tænk før du svømmer

Væk fra bassinet

I en svømmehal er der trygt og godt – og aldrig langt til den nærmeste kant, hvor man om nødvendigt kan tage et lille hvil. I åbent vand-svømning er der flere faktorer, der spiller ind – blandt andet skal du vænne dig til våddragten. Læs mere i artiklen:

Open Water: Springet fra svømmehallen

Planlægning

For at få en god svømmetur er det en god ide at ofre tiden på at få planlagt den rigtigt – så du ikke får overraskelser undervejs. Læs mere i artiklen:

Open Water: Planlæg din svømmetur

Orientering

Det er ikke let at finde vej med hovedet under vandoverfladen, men med nogle få tips i baghovedet bliver det muligt. Læs mere i artiklen:

Open Water: Lær at orientere dig

Bølgebryder

For at komme bedst gennem den høje sø, skal du lære bølgerne at kende. Du skal så at sige have dem ind under huden. Læs mere i artiklen:

Open Water: Sådan svømmer du i store bølger

Tips

Som afslutning på artikelrækken kommer svømmeekspert Carsten Jokumsen med nogle små tips til svømning i det åbne vand. Læs mere i artiklen:

Open Water: 4 fif til en bedre svømmetur

God svømmetur!