Lær åbent vand-svømning i trygge rammer

I Aalborg kan du blive gjort fortrolig med svømning i det åbne vand og lære den korrekte – samtidig med at bassinkanten er inden for rækkevidde.

Bliv hjulpet sikkert fra uvisheden til sikkerheden i det åbne hav Foto: Marianne Hjort Bøgh Poulsen

Åbent vand-svømning bliver mere og mere populært i Danmark, og triatlonbølgen har bestemt ikke gjort noget dårligt for interessen for at svømme i havet eller en stor sø.

For mange er der dog en stor barriere mellem at svømme i det vante bassin i svømmehallen og gøre det under åben himmel og med flere meter mørkt havvand under sig.

Den barriere kan du nedbryde ved at deltage i sommerens åbent vand-træninger i Aalborg arrangeret i samarbejde med VoresPuls

Læs også: Åbent vand: Smørelse forhindrer gener

Som at svømme i havet

De ni events afholdes i Aalborg Friluftsbad, der er et dybt indrammet bassin med havvand fra Limfjorden.

”Det er helt unikt, for det giver dig oplevelsen af at være i uroligt og mørkt vand. Men samtidig har du trygheden i, at kanten er tæt på,” siger Johan Lisberg Jensen fra DGI Nordjylland, der står bag eventrækken.

”Instruktørerne står også tæt på, så vi let kan hjælpe med teknikken. Det er ikke bare en svømmetur mellem to bøjer ude i fjorden.”

Hjulpet skånsomt i gang

Du kan tilmelde dig et valgfrit antal af de i alt ni træningssessioner, og Johan Lisberg Jensen lover, at alle med smag for åbent vand-svømning vil kunne få noget ud af hver enkel event.

”Vi kan difference undervisningen, så den passer til de tilmeldte svømmere, og instruktørerne vil være kvalificerede og gå professionelt til værks, så det bliver givende for den enkelte deltager,” siger Johan Lisberg Jensen.

”Vi laver også videoanalyse med undervandskamera og øvelser med simulation af løbssituationer, så på en skånsom måde bliver du klædt på til at deltage i sommerens åbent vand-stævner. Eller du kan bruge det til at forberede dig på en triatlon.”

Tilmeld dig

Er du blevet tændt på åbent vand-svømning? Udvælg én eller flere af nedenstående events og tilmeld dig. Alle træninger afholdes fra kl. 18.45 til 20.15, og prisen er 125 kr. per træning.

Træning 1 - 6. juni: Åbent vand Træning 2014 - 1

Træning 2 - 17. juni: Åbent vand Træning 2014 - 2

Træning 3 - 27. juni: Åbent vand Træning 2014 - 3

Træning 4 - 1. juli: Åbent vand Træning 2014 - 4

Træning 5 - 8. juli: Åbent vand Træning 2014 - 5

Træning 6 - 5. august: Åbent vand Træning 2014 - 6

Træning 7 - 8. august: Åbent vand Træning 2014 - 7

Træning 8 - 19. august: Åbent vand Træning 2014 - 8

Træning 9 - 22. august: Åbent vand Træning 2014 - 9

Se flere åbent vand-events i resten af Danmark i denne artikels faktaboks.

Derfor er åbent vand populært

Johan Lisberg Jensen fra DGI Nordjylland kommer her med sit bud på, hvorfor åbent vand-svømning er blevet så populært:

”Det er bare noget helt andet end en sort stribe i bunden og klorvand. Det er ligesom dig mod elementerne, og det giver et kick.”

”Og så kan du gøre det, når det passer dig. Saml et par venner og følg retningslinjerne for sikkerhed, så kan du svømme hvor og hvornår det passer dig. Du er ikke afhængig af åbningstider i en svømmehal, og det tror jeg tiltaler mange."