"Våddragten holder på det hele"

Åbent vand-event: DGI Svømning og VoresPuls giver dig muligheden for at udvikle dine evner indenfor svømning i åbent hav - uanset niveau.

Åbent vand-svømning har siden 2008 været en olympisk disciplin. Foto: Colourbox

Den rutinerede svømmer Otto på 60 år iklæder sig for første gang i sit liv en våddragt.

Sammen med 13 andre deltagere prøver han at mingelere sin krop ned i forskellige størrelser og udgaver af den stramtsiddende svømmeuniform, før han finder den, der passer.

”Den her våddragt holder på det hele,” udbryder Otto med et lunt og en lille smule lummert smil, da han har fundet den rigtige størrelse, og de øvrige deltagere bryder ud i latter.

Scenen er taget fra den første afdeling af i alt 10 åbent vand-events, der blev afholdt tirsdag aften i Fredericia, hvor 14 vidt forskellige danskere var mødt op for at lære eller blive endnu bedre til at svømme i åbent vand. En disciplin, der bliver mere og mere populær i Danmark.

Stor aldersforskel

Også tirsdagens arrangement betegnes som en succes.

”Deltagerne var fra 14 til 60 år, og og de kom med meget forskellige baggrunde. Men det er min klare fornemmelse, at alle fik noget med hjem. Lige gyldigt, om de var rimelig øvede eller aldrig havde prøvet åbent vand-svømning før. Der var en super stemning, og alle hyggede sig,” siger Tanja Billesø Beck fra DGI Svømning, der sammen med VoresPuls arrangerer de 10 åbent vand-events.

”De 10 åbent vand-events er rimelig uafhængige af hinanden, og man kan sagtens deltage i nogle uden at deltage i
andre. Det handler om at finde det, der passer til dig,” fortsætter Tanja Billesø Beck.

Se også: Åbent vand: Se de 8 sikkerhedsråd!

Glad deltager

En af deltagerne ved det første event var 51-årige Kirsten Østergaard Rungholm, der ligeledes beretter om et par gode timer.

”Det var et rigtig godt arrangement. Instruktøren var meget energisk og engageret, og det smittede jo af på os alle sammen,” siger Kirsten Østergaard Rungholm.

”Jeg har dyrket en del triatlon, og jeg har prøvet åbent vand-svømning før, men jeg fik alligevel noget ud af at være der. Jeg fik nogle gode tips,” fortsætter hun.

Vil komme igen

Tirsdagens event i Fredericia havde fokus på at introducere folk til udstyret i åbent vand-svømning og udstikke de basale retningslinjer, som at man ikke skal svømme alene. Og så gav instruktøren individuel coaching til de fremmødte, der især skulle vende sig til at trække vejret, mens de kiggede frem.

Næste event i rækken afholdes den 4. juni.

”Når jeg kan få det puttet ind i kalenderen, vil jeg helt sikkert komme til de her events fremover,” siger Kirsten Østergaard Rungholm.

En lignende event-række på fem arrangementer afholdes på Sjælland. Tilmeld dig den første af slagsen i Roskilde Fjord den 27. maj, her.