Sådan drikker du, mens du løber

Med lidt teknik kan du lære at drikke, mens du fortsætter med at løbe. Se her hvordan!

Du kan træne væskeindtag ved at stille nogle bægre på en rundstrækning og øve dig, hver gang du passerer. Foto: Lars Holm (arkivfoto)

Vejrudsigten siger sommer, sommer og atter sommer. Med de høje temperaturer og mange solskinstimer følger også et krav om indtagelse af masser af væske, når du er ude at løbe.

Øv dig i at løbe-drikke

Mange løbere har svært ved at drikke, imens de løber, fordi kroppen hopper op og ned. Men det kan trænes, og derved kan du vinde vigtige minutter, når du er med i et løb.

Øv dig også i at drikke, når du er forpustet.

Drik ikke for hurtigt

Slug ikke et bæger vand i ét drag under et løb. Ofte er væsken kold og kan give problemer med maven.

Det bedste er at tage nogle små nip væske og lade det skvulpe rundt inde i munden, inden du synker det. Det kan tage lidt tid, men tiden er godt givet ud i forhold til hvis du ikke drikker og bliver dehydreret.

Læs mere: Forsker: Alt det vi (ikke) ved om løbeskader

Bægre med væske

Under løb får man ofte væsken i bægre, som er vanskelige at drikke af, mens man løber. Papbægre kan man klemme sammen, så vandet ikke skvulper, og der dannes en tud, som er til at drikke af. Men med plastikbægre er det mest sikre at stoppe helt op, for ellers er der risiko for at sluge luft.

Du kan træne væskeindtag med bæger ved at stille nogle krus med væske på et bord eller i skov¬kanten. Løb forbi nogle gange og prøv, om du kan løbe og drikke af et bæger samtidig.

I træningen bør indgå en vis mængde væske. Hvis du løber langt, har du nogle gange brug for 2-3 deciliter væske ved hvert depot, så prøv det og mærk, hvordan du har det i kroppen, når du løber videre. At indtage den mængde kræver en vis erfaring, og du finder måske ud af, at du er nødt til kun at drikke en deciliter og så løbe med et halvfyldt krus eller en flaske, så du kan drikke resten senere.

Drikkedunk

Med en drikkedunk kan du sprøjte væsken ind i munden. Lad væsken blive i munden kort tid og synk kun lidt ad gangen.

Nogle løbere føler, de er nødt til at stoppe op et kort øjeblik for at få væsken ind i munden. Det kan trænes, så stoppet bliver så kort som muligt.

Vandflaske

Træn også med en almindelig vandflaske uden tud. Vandflasker med kildevand bliver brugt ved mange løb.