Tag testen: Er du kuldskær eller Kong Frost?

Tag vores test og find ud af, hvor hardcore en vinterbader du er.

Der er dem, der kalder sig vinterbadere, fordi de har vinterbadet én gang. Så er der dem, der har stamina. Foto: Colourbox

Kan du overhovedet kalde dig vinterbader? Er du en god kuldegys-kandidat, eller er du selveste Kong Frost? Svar på spørgsmålene herunder og tæl point sammen. Så kan du udfordre en ven og se, hvem af jer, der er mest vinterbader.

Læs også: Do’s and don’ts for vinterbadere

Har du badet i fuldmånens klare skær?

Du har helt sikkert vinterbadet i dagslyset. Men har du også prøvet at bade, når det er bælgmørkt og månen står fuld og flot på den mørke himmel?

Ja = 1 point. Nej = 0 point

Har du badet i snestorm?

Én ting er at vinterbade på en frostklar dag uden vind. Noget helt andet er at bade, når snestormen raser og hav og luft står i ét. Kan du kalde dig snestormsbader?

Ja = 3 point. Nej = 0 point

Er du en solopgangsbader?

Er der noget så skønt som at vinterbade, mens solen står op og maler himlen rød over horisonten? Ikke hvis du spørger en rigtig vinterbader. Men spørgsmålet er, om du har prøvet at bade ved solopgang?

Ja = 1 point. Nej = 0 point

Er du blevet brændt af en brandmand?

Man siger, at en rutineret vinterbader skal have haft et stævnemøde med en brandmand mindst én gang. Har en brandmand fået ram på dig?

Læs også: Guide til 35 vinterbadersteder i Danmark, du bare må opleve

Ja = 3 point. Nej = 0 point

Har du hugget hul i isen?

Selv om det efterhånden er sjældent, at vi har fast havis, så kan vandet i søer sagtens fryse til. Har du grebet spaden eller øksen og hugget et hul i isen for at bade?

Ja = 5 point. Nej = 0 point

Har du skåret dig på en isflage?

Flageis kan være utroligt skarpt, og man skærer sig nemt på de skarptslebne flader. Uheldigvis mærker du det først, når du kommer op, og der kommer varme i kroppen. Så kommer blodet til gengæld også. Men det ved du vel alt om?

Ja = 5 point. Nej = 0 point

Har du badet i grødis?

Grødis kan noget helt specielt. Har du haft fornøjelsen af at bade i den fantastisk bløde grødis, der smyger sig behagelig om kroppen, som var du bærret i en cocktail?

Ja = 3 point. Nej = 0 point 

Læs også: Træn dig til at være længere i det kolde vand

Har du tabt håndklædet foran alle dine vinterbadervenner?

Yes, det kan være pinligt. Men en ægte vinterbader har prøvet det mindst én gang – og er i øvrigt ligeglad. Har du også tabt håndklædet lige midt på badebroen foran alle vinterbadervennerne?

Ja = 3 point. Nej = 0 point

Er du nogensinde blevet jagtet af en svane?

Ja, Danmarks nationalfugl ser flot ud, men den kan også være aggressiv, hvis den har ungerne med i vandet. Er du blevet jagtet af en svane i vandet, fordi du er kommet lidt for tæt på?

Ja = 3 point. Nej = 0 point

Kan du opholde dig mindst 2 minutter i vandet?

Én ting er at tage et hurtigt dyp – et såkaldt ”Medova-dyp”. Men kan du klare mindst 2 minutter i iskoldt vand?

Ja = 5 point. Nej = 0 point

Har du scoret på en date ved at sige, at du er vinterbader?

Jo, vi ved godt, det er sejt at vinterbade. Og ja, vi har travlt med at fortælle omverdenen, hvor seje vi er. Men har du scoret ved at sige, at du er vinterbader?

Læs også: Dansk studie: Vinterbaderne forbrændte flere kalorier

Ja = 3 point. Nej = 0 point

Har du badet hver dag i et år?

Der er dem, der kalder sig vinterbadere, fordi de har vinterbadet én gang. Så er der dem, der har stamina. Dem, der bliver ved og ved – også når der ikke er et Instagram-kamera i nærheden. Er du en af de ægte vinterbadere, der bader hver eneste dag?

Ja = 10 point. Nej = 0 point

Tæl dine point sammen og se, hvor meget vinterbader der er i dig.