Åbent vand-tip: Øv din crawl i svømmehallen

Vil du også med på åbent vand-bølgen næste år – så start i svømmehallen nu.

Tanja Billesøe Beck giver gode råd til deltagere ved åbent vand-event. Foto: Marianne Hjort Bøgh Poulsen

Sangen om åbent vand-sæsonen 2013 er et godt stykke henne i sidste vers, og det er tid til at se frem mod, hvordan du kan få endnu mere glæde af det åbne vand i 2014.

Tanja Billesøe Beck fra DGI Fyn har stået i spidsen for en række åbent vand-events i 2013 arrangeret i samarbejde med vorespuls.dk, og hun råder nu de interesserede i åbent vand-svømning til at give den gas i svømmehallen.

”Hvis du har en drøm om at svømme åbent vand-svømning næste år, så er det ind hallen og øve dig på crawl. Brystsvømning er bare ikke optimalt i bølger og strøm, fordi man ikke har den nødvendige fremdrift og simpelthen får bølgerne lige ind i ansigtet. Så det er bare med at øve sin crawl,” siger Tanja Billesøe Beck.

Læs mere: Open Water: Sådan svømmer du i store bølger

Tips til åbent vand-crawl

Hun kommer samtidig med nogle gode tips til, hvordan man bedst tilpasser sin crawl-svømning til åbent vand.

”Øv dig i at trække vejret i alle retninger. Altså fremad, til højre og til venstre,” siger Tanja Billesøe Beck.

”Og så skal din håndføring være en smule højere, end den normalt ville være i svømmehallen - håndfladen skal ikke være så tæt på vandoverfladen. Du skal have en lavere frekvens og dermed længere armtag,” siger hun.

”Det vigtigste er at lære crawlteknikken – det er ikke at lære at svømme langt.”

Har du brug for hjælp og støtte til at optimere din crawl, er det en rigtig god ide at melde dig ind i en svømmeforening – her vil du kunne få den nødvendige opbakning og vejledning.

Læs mere: Lær at svømme crawl

Events var en succes

I alt 32 personer var hen over sommeren med til de forskellige åbent vand-events afholdt af DGI Fyn, DGI Sydøstjylland og vorespuls.dk, hvor der har været en kombination af foredrag og træning.

”Selvfølgelig vil vi altid gerne have endnu flere med til vores events, men jeg må sige, at det har været en fornøjelse at opleve, hvor glade og tilfredse svømmerne har været. Mange af dem er blevet inspireret til at svømme endnu mere i det åbne vand,” siger arrangør og instruktør Tanja Billesøe Beck.

Og tankerne om en ny række events i 2014 fylder allerede rigtig meget.

”Vi skal da helt sikkert gentage alt det gode, der er blevet gjort i år. Og til næste år tror jeg, det vil blive mere niveau-inddelt, så der både er noget for begyndere og for de lidt mere øvede, der kan komme ud på længere distancer,” siger Tanja Billesøe Beck.