Sådan begynder du på mountainbike

Få fat i en cykel og kom i gang. Mountainbike er sjov of effektiv træning midt i naturen.

Øv dig på teknikken fra starten, så du hurtigt kan se, at du udvikler dig på mountainbike.

Hvorfor vil du køre mountainbike? Et par gode vandre- eller løbesko er langt billigere. Også i vedligeholdelse. Og du behøver ikke at skulle lære noget, det er bare at sætte det ene ben foran det andet.

Hvis dine kriterier for at vælge ikke er, at det skal være nemt og billigt, så er der gode belønninger ved at køre mountainbike:

  • Det er svært. Der er altid mere at lære. Derfor bliver det aldrig kedeligt.
  • Naturen er flot. Og når du kommer nemmere fremad, kommer du også længere ud i den. Dit lokale revir bliver simpelthen større. Ofte har man sine yndlingssteder, og dem får du flere af.
  • Det er knaldhamrende sundt. Som kredsløbs-træning fås det ikke meget bedre.
  • Og så er det sjovt!

Hvorfor vil du køre mountainbike?

For det første skal du have en grund. Måske har du lysten. Der kan være sociale grunde. Eller kroppen har brug for at bliver rørt lidt.

Men det er godt at vide, hvorfor du vil køre mountainbike, da det også vil indebære din første grund til at blive ved. Efterhånden får du flere grunde til at fortsætte.

Se test og video af de bedste MTB-ruter i hele Danmark: MTB ruter

Du skal ikke være ligesom de andre, der kører mountainbike. Du skal dyrke den gren af sporten, der tiltaler dig mest.

At få fat i en cykel

Så skal du have en cykel.
Du kan spørge en ven. En del erfarne mountainbikere har en reserve-cykel. Ofte er den ikke i den bedste stand, men de nænner ikke at skille sig af med den.

Vil du gerne prøve en cykel af, kan du leje en hos flere cykelhandlere.

Desuden afholder DGI jævnligt mountainbike-træf, hvor man mange steder har mulighed for at leje en cykel og desuden få hjælp til lidt teknisk indlæring. Find event for dig i vorespuls.dk's eventkalender

Vil du helst have din egen cykel, er det vigtigt at du tænker over hvad du vil bruge den til, og hvilket temperament du tager med ud i skoven. Læs mere om valg af mountainbike.

Afsted på mountainbike – men husk teknikken

Så er det i virkeligheden bare med at komme derud.

For at få det bedst mulige resultat, kan du med fordel kigge lidt mere på de artikler, der fortæller noget mere om teknik. Du finder dem nederst på siden her.

Læs også: Ekspert: Sådan vælger du hjulstørrelse på din MTB

Det er klogt ikke at vente for længe med at dygtiggøre sig på det tekniske område. Udviklingen af dine køretekniske evner vil give dig størst glæde.

Det er det område, hvor mountainbike adskiller sig fra almindelig cykling, og derfor også det område, der i størst grad åbner for nogle nye og anderledes oplevelser af naturen i dit område.

Når du så er derude i skoven, vil du opdage at du ikke er alene. Vi hilser gerne, vi bider ikke. Vi findes i alle udgaver, på alle niveauer, og vi vil gerne være flere. Så kom frisk!