Det skønne liv på mountainbike

Oplev friheden på mountainbike, koncentrationen og nærværet. Nogle gange kan fornemmelse af flow bære dig gennem strabadserne.

Naturoplevelser på to hjul i al slags vejr Foto: Colourbox

At køre på mountainbike handler om at komme derud, hvor asfalten ikke rækker. Det handler om at finde nye muligheder og oplevelser på en cykel og at komme tæt på naturen, men også om at få rørt kroppen.

Mountainbike er naturlig intervaltræning kombineret med muskel-udholdenheds-træning. Det er lige præcis så hårdt, som du ønsker det, og udbyttet så stort, som du åbner dig for det.

Mountainbike adskiller sig fra almindelig cykling ved en større livlighed og leg. Der er det konstant skiftende underlag, op- og nedturene og de store bløde sving, som bliver skiftet ud med små kringlede stier.

Selvom du kører den samme runde igen, er det ikke ligesom sidst.

Flow

Mountainbike er for cykling, hvad rock er for musikken. Du er på – er du ikke 100% vågen, kan konsekvensen være slem.

På en god dag rammer du ruten rent. Du glider gennem svingene, har fart på på de nye stræk, og du føler et flow gennem skoven, hvor du er ét med din cykel.

Pludselig er det hele let for dig, hverdagens bekymringer er glemt.

Mountainbiken, denne skov og denne sti er kun til for din tilstedeværelse. Og selvom himlen åbner sine sluser over dig, forstærker det bare din følelse af fællesskab med din cykel, skoven og dit liv...