MTB-video: Øvelser for din balance

MTB handler i høj grad om at finde balancen, og her får du fire simple øvelser, der vil få dig til at beherske din mountainbike endnu bedre.

MTB-rytter i gang med øve sin sving i lav fart ved at køre i kvadrat - se video med øvelsen længere nede Foto: Martin Paldan

Simple øvelser kan gøre dig meget bedre på din MTB, og det kan være en god ide at have fokus på teknikken i stedet for bare at fræse af sted.

I denne artikel får du fire lettilgængelige video-øvelser, du kan lave, når du vil, hvor du vil.

”Specielt nybegyndere vil opleve, at disse konkrete øvelser vil gøre dem bedre på mountainbiken, og dermed vil de få en bedre oplevelse i skoven,” siger Kim Bremer fra DGI MTB, der står bag video-øvelserne.

Læs også: MTB: Sådan overkommer du frygten

”Det er en rigtig god ide at lave disse øvelser, når man alligevel står og venter. Det kan være på parkeringspladsen inden en MTB-tur eller inde i skoven, mens man venter på at få samling på tropperne,” fortsætter Kim Bremer.

Der findes et hav af små øvelser, der optimerer din balance, og kun din fantasi sætter grænser. Vi har udvalgt disse fire øvelser:

Sæt ned – saml op

Stil din drikkedunk på jorden og saml den op igen, mens du cykler. Mere simpelt bliver det ikke, men det ændrer ikke på, at øvelsen er rigtig god. Du kan gøre øvelsen sværere ved at bruge en cykelhandske i stedet for en drikkedunk.

Balanceøvelser - Drikkedunk

Øv balance i kvadrat

Brug kegler, sten eller små træstubbe til at lave et kvadrat og kør med forhjulet på ydersiden og baghjulet på indersiden af kvadratet. Du kan lave øvelsen lettere og sværere ved at ændre på kvadratets størrelse. Hav fokus på, hvor dine øjne er rettet hen – se mere i videoen:

Balanceøvelser - Kegler

Øv balance i ottetal

Det er svært at styre mountainbiken, når du kører meget langsomt. Bliv bedre til at manøvrere ved at gøre noget så simpelt som at køre i ottetaller mellem to markeringer – se i videoen, hvordan du bliver rigtig god til det:

Balanceøvelser - Ottetal

Leg med forhindringer

Tænk på din krop i stedet for på cyklen, det er hovedbudskabet, når du skal lære at passere forhindringer i skoven. Læg en rafte eller en stor gren ud på et åbent areal og øv dig på at komme over den på forskellige måder. Øvelse gør mester! Se demonstration af forskellige teknikker:

Balanceøvelser - Forhindringer

Har du erfaringer med øvelserne? Skriv dem i Facebook-kommentarfeltet.