MTB-video: Få den bedste svingteknik

Du kan køre meget hurtigere og mere sikkert gennem svingene på din MTB, hvis du bruger den rigtige teknik. Se disse videoer og lær den.

Det mest normale er at have yderste pedal nederst rundt i svinget - nogen kan have dem parallelle. Foto: Martin Paldan

Jo bedre din teknik er, jo sjovere er det at køre MTB.

I de to videoer længere nede i artiklen bliver du guidet til at køre rigtigt gennem et sving. Og kører du rigtigt, går det hurtigere, det er sjovere, og det er også mere sikkert.

Det lyder måske simpelt at dreje MTB’en gennem et sving, men tydelige spor i naturen viser, at det langt fra er alle, der gør det efter forskrifterne.

”Rigtig mange kører for meget midt på vejen, så svingbuen bliver for skarp, og man mister enormt meget fart. Man kan se det på sporene i stierne, at folk ikke udnytter svingets bredde godt nok. Det er rimelig afslørende,” siger Kim Bremer fra DGI MTB, der har udarbejdet videoerne.

”Som videoerne viser, skal du starte yderst, ramme svinget inderst og køre helt ud i ydersiden af sporet på vej ud af svinget,” fortsætter Kim Bremer.

Hvor dit blik er rettet hen, spiller også en stor rolle for din balance.

”Kig frem i stedet for at kig ned. Når du kører ind i svinget, skal du allerede have rettet dit blik ud af svinget,” siger Kim Bremer

Læs også: MTB: Bliv bedre til at læse sporet

Hastighed, gear og kurve

Først og fremmest skal du have den rigtige hastighed og være i det rigtige gear, og vigtigst er det, at du vælger den rigtige linje – se hvordan:

Svingteknik - Hastighed, gear, kurve

Tryk og position

At lave det korrekte sving er meget mere end at dreje styret på cyklen – hele kroppen skal bruges. Se hvordan du skal være placeret på cyklen i videoen:

Svingteknik - Tryk og position

Har du erfaringer med svingteknik? Skriv dem i Facebook-kommentarfeltet.