Tusinder af mennesker bruger eller deler baghaver i hele Danmark

Er du ude at gå en lang tur, så kan du overnatte eller få et gIas vand i en baghave nær dig. I maj startede Pernille Kaas ”Brug min baghave”, hvor flere tusinde danskere deler og bruger haver i hele Danmark.

Pernille Kaas fik ideen til "Brug min baghave", da hun selv lånte en baghave at slå telt op under en vandretur på Bornholm. Foto: Pernille Kaas

Pernille Kaas fik en rigtig god ide på en vandretur med sin søn på Bornholm. Hun kæmper med fysiske skavanker og kan derfor ikke gå så langt ad gangen. Det kan være et problem, når du er ude og vandre, og der er langt mellem overnatningsmulighederne.

Læs også: Sådan får du bedre gå-teknik

”På den her tur, var der en mand, som tilbød min søn og jeg at sove i hans baghave. Her startede ideen til det hele,” fortæller Pernille Kaas til VoresPuls.

Den 7. maj oprettede Pernille Kaas gruppen, som nu tæller flere tusinde medlemmer.

Baghaver deles i hele landet

Der er allerede over 600 baghaver, som har meldt ind, at de gerne vil dele med andre.

”Det er helt vildt som folk vil dele deres baghaver – og også helt ude på de danske øer. Og så er folk super gode til at lave flotte opslag om deres baghaver inde på Facebook-gruppen.”

Læs også: Intervalgang: Gå dig slank

”Jeg mødte en mand, som havde planlagt hele sin sommertur på cykel i fem dage efter ”Brug min baghave"."

Det foregår sådan, at når nogen melder ind, at de vil dele deres baghave, så bliver de oprettet i et Google Map, så folk der er ude at gå, vandre, cykle eller andre aktiviteter kan se, hvor de kan holde en pause, få et glas vand eller overnatte.

”Jeg har også fået produceret en masse klistermærker med logoet, så folk kan vise, at de deler deres baghave. Jeg har sendt 250 ud i løbet af de første fire uger,” fortæller Pernille Kaas.

Dankser har allerede brugt baghaver i hele Danmark

”Jeg mødte en mand, som havde planlagt hele sin sommertur på cykel i fem dage efter ”Brug min baghave”. Han syntes simpelthen bare, det var så let,” fortæller Pernille Kaas og fortæller, at hun får rigtig mange henvendelser om tiltaget, som folk er glade for.

”Der er ikke nogen, der skal spinne guld på andres gæstfrihed. Hele gruppen er bygget op om næstekærlighed."

”Der er nogen, der har skrevet, at nu kan de endelig komme ud og vandre igen. Har folk fysiske skavanker, så kan der nu være kortere distance til overnatningsmuligheder. Det får dem afsted”

Læs også: Få mere flow og energi i din gang

”Der har også været kvinder, som har skrevet, at de ikke er så trygge ved at sove alene ude i det fri. Der er det tryggere for dem at sove i en baghave.”

Brug min baghave er ikke en forretning

Brug min baghave er 100% frivilligt drevet, fortæller Pernille Kaas:

”Der er ikke nogen, der skal spinne guld på andres gæstfrihed. Hele gruppen er bygget op om næstekærlighed – og det skal fortsætte med at være sådan.”

Og netop næstekærlighed og det at hjælpe hinanden, er også noget Pernille Kaas har fået brug for. For gruppen voksede med hele 2-3.000 medlemmer de første to uger, hvilket naturligvis tager en masse tid.

Læs også: Gå uden ondt i ryggen

”Folk har simpelthen været så flinke til at hjælpe. Lige nu er hjemmeside i gang med at blive bygget af en frivllig, der har tilbudt sin hjælp. Jeg har også fået andre til at hjælpe med at være administrator i gruppen.”

Flotte baghaver hos "Brug min baghave"

Har du en baghave du gerne vil dele og/eller gøre brug af baghave rundt om i Danmark, så meld dig ind i Facebook-gruppen ”Brug min baghave”.

Vi har samlet en masse af de flotte baghaver HER - og de er bare flotte!