Hop på trampolin i vandet

Trampoliner i vandet er lige så sjovt som på landjorden, og du kan meget vel støde på den nye træningsform Aqua Jump i din svømmehal.

Trampolinhop i vand blev vel modtaget på DGI Aqua Speedo Convention Foto: Nils Husted

Vandet er koldt, da 14 kvinder bakser ned i bassinet med hver deres lille gule og blå trampolin i Svømmestadion Danmark. Trampolinerne ligner små stuetrampoliner og adskiller sig kun ved, at der er sugekopper under fødderne.

Til DGI Aqua Speedo Convention i november blev Aqua Jump for første gang introduceret i Danmark, og det var så populært blandt deltagerne, du meget vel kan møde det simple redskab i din svømmehal i en nær fremtid.

Højt tempo

Der går ikke længe, før kvinderne til den første time i Aqua Jump ser ud som om, at de er taknemmelige for det kolde vand. Når de kan se deres snit til det i den tempofyldte time, dykker de hurtigt ned under vandet for at køle lidt ned.

Læs også: Lær at svømme crawl

Hårdtpumpet musik strømmer ud over vandet, men det giver ikke træneren problemer med at råbe kvinderne op. Den italienske træner i avanceret vandfitnessudstyr, Andrea Gilardoni, har taget imod DGI’s invitation til at komme op og vise den nye træningsform i Danmark.

”How are you?” råber han energisk fra bassinkanten, mens han viser, hvordan kvinderne skal løbe, alt hvad de kan på stedet på de små trampoliner.

”Fine,” lyder det fra kvinderne, som med røde kinder smiler til Andrea.

God til børn, unge og ældre

Tina Nygaard Kehlet-Munk, som er aqua fitness-instruktør i avanceret udstyr og med i DGI Østjylland Svømning, har bragt vandtrampolinen til Danmark, hvor hun spår den en stor fremtid i de danske svømmehaller.

”Børn i dag er vokset op med trampolin i haven. Det vil være kanon for teenagedrengene. Man kan bruge den til forhindringsleg og til overvægtige børn, som ikke synes, det er sjovt at svømme,” siger Tina Nygaard Kehlet-Munk.

”I kraft af vandets opdrift og modstand arbejder man med balancen og koordineringsevnen. Den kunne sagtens bruges til ældre mennesker, som skal træne balancen. Og til genoptræning også.”

Læs også: Crawl: Sådan får du en optimal vejrtrækning

De 40 minutter i Svømmestadion Danmark løber af sted med hop op og ned af trampolinen, benspark og sving med armene i højt tempo fra start til slut, mens mørke plamager langsomt breder sig på Andrea Gilardonis røde tanktop.

I vandet bliver smilene bare bredere, og da den italienske træner igen vil høre, hvordan kvinderne har det, lyder svaret fra bassinet:

»Great!«

Så fedt!

Da timen er slut, er Marianne Iversen fra Thyregod Svømmeklub en af kvinderne som godt forpustet kommer op af vandet.

Læs også: Crossfit i vand – ny træning for svømmere

”Det var så inspirerende. Det var bare så fedt. Jeg kunne godt forestille mig, at vi kunne bruge trampoliner i vores klub, hvis vi har råd. Det er et sjovt redskab,” siger Marianne Iversen, der underviser i vandaerobic.

Er du blevet hooked på at prøve Aqua Jump, så tag kontakt til folkene bag svømmeklubben i dit nærområde og hør, om de kunne være interesseret i at få motionsformen til deres klub. Hvis den da ikke allerede er der?