5 vinterbadersteder på Bornholm, du bare må prøve

Hvor skal du vinterbade, når du er på Bornholm? Vi har fundet fem spots, der bestemt er et vinterbadedyp værd.

Her ser du Tejn Havn, som er en af de steder, vi anbefaler. Foto: Tejn Borgerforening

Der er et væld af muligheder for at finde små ”hemmelige” steder at vinterbade på Bornholm. Udover de mere etablerede steder med sauna, er der nemlig gode muligheder for en impulsiv badetur i de mange små havne og fiskerlejer. Og det helt specielle ved Bornholm er, at du kan bade fra både klipper og sandstrand. Vi har her udvalgt fem spots, der absolut er et besøg værd.

Læs også: Vinterbadeklubber kæmper for at få lov til at opsætte sauna, badebro og omklædning

 

Hasle Havn

I Hasle Havn er der gode muligheder for at vinterbade og opleve den særlige havnestemning. Du kan bade i de indre bassiner, eller i det dybe vand rundt om platformen. Men du bør også unde dig selv at prøve det fine havnebad med flydende platforme i forskellige niveauer. Her kan du også gå en tur i den fine sauna, få varmen og en snak med en af de lokale vinterbadere. What’s not to like.

Fakta:

Hasle Havn ligger på vestkysten mellem Rønne og Allinge-Sandvig. Saunaen bestyres af Hasle Badeklub. Det er muligt at købe en gæstebillet til 50 kr. på havnekontoret. Se mere på: https://haslebadeklub.dk og https://bornholm.info/hasle-havnebad/

 Hasle Havnebad
Foto: Helle Resen

Sandvig

I Sandvig Havn har Sandvig Sauna og Vinterbadeforening samt Bornholms Regionskommune etableret en skøn sauna. Her kan du bade i læ for Østersøen på indersiden af molen. Slut turen af med en tur i den lækre sauna og nyd udsigten over Østersøen på den ene side og havnen og byen på den anden. Der er stadig få ledige pladser i badelauget, men er du bare på besøg, kan du købe en endagsbillet på havnen.

Læs også: Fra kuldeskær sommerbader til hardcore vinterbader

Fakta:

Strandpromenaden 20, 3770 Allinge. Du kan købe en endagsbillet i kommunens havneautomat, der er placeret under det grønne halvtag på Sandvig havn. Se mere på: https://sandvig-sauna-og-vinterbadeforening.dk

 Sandvig
Foto: Sandvig Sauna og Vinterbadeforening.

Tejn Havn

På Nordbornholms kyst finder du Tejn Havn, som er en af solskinsøens større havne med et spændende mix af erhvervs- og rekreative aktiviteter. På havnen er der fine muligheder for at bade i Østersøen – blandt andet ved den yderste ende af broen og i det inderste hjørne af lagunen. I lagunen skal du unde dig selv en tur i den brændefyrede sauna og vildmarksbadet. Her er en fantastisk udsigt op langs kysten til Allinge.

Fakta:

Tejn havns ”badeafdeling" er placeret i Tejn Lagune ved jollehavnen ved indløbet til Tejn havn. Vildmarksbad og sauna skal bookes i forvejen. Se mere på: https://www.tejnborgerforening.dk/bad_sauna.htm

Læs også: Sådan forbereder du dig mentalt på vinterbadning

 Tejn Havn
Foto: Tejn Borgerforening

 

Svaneke Havn

Vil du opleve den mest fantastiske solopgang, skal du prøve at bade i Svaneke. Svaneke ligger på østsiden af Bornholm og byder på rigtig gode badefaciliteter. Her er en god solid trappe i vandet, så du kan bade sikkert og ikke mindst en fantastisk sauna med panoramaudsigt over vandet.

Fakta:

Du kan købe en gæstebrik for 50 kr. pr. dag hos Bazement på Svaneke Havn, Svaneke Gæstehus og Svaneke Cykelværksted eller på https://www.svanekebadeklub.dk.

 Svaneke Havn
Foto: Svaneke Badeklub.

Læs også: Dansk studie: Vinterbaderne forbrændte flere kalorier

Snogebæk

Snogebæk er et lille hyggeligt fiskerleje på det sydøstlige Bornholm syd for Nexø mellem Dueodde og Balka. Byen er en lille bornholmsk perle, der oser af stemning. Selve havnen er en såkaldt ø-havn og ligger for enden af en 100 meter træbro. Her er der gode muligheder for at bade og hvis du er fastboende, kan du i september søge om medlemskab i det lokale badelaug med sauna.

Fakta:

Du kan bade i selve havnen eller på Snogebæk Strand syd for byen. Vil du vide mere om saunaen, så tjek https://pif.dk/bade-saunaklub/

 Snogebæk
Foto: Majken Mortensen