Royal Run: Kronprinsen løber med danskerne igen

2. pinsedag 2019 er der lagt op til en gå- og løbefest, når Hans Kongelige Højhed Kronprinsen endnu engang møder danskerne i løbesko.

Det er muligt både at løbe og gå på alle distancer til Royal Run Foto: Jan Kejser

De fleste kan genkalde sig billederne fra Royal Run i maj 2018, hvor Kronprinsen i anledning af sin 50-års fødselsdag løb med flere end 70.000 danskere i Danmarks fem største byer. Løbet blev en kæmpe succes. Det var derfor ikke svært at træffe beslutningen om at fortsætte initiativet og opfordre danskerne til at snøre løbeskoene igen i år. Royal Run 2019 finder sted d. 10. juni i Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg.

Læs også: Gå eller løb – du forbrænder lige meget

"Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år – men også nye, der har fået blod på tanden," siger Kronprinsen.

Besøg vores side kun om "gang" - og få inspiration til simpel gang-træning

Royal Run er ikke et klassisk motionsløb med sluttiden i højsædet. Det er muligt både at løbe og gå på alle distancer, og der er særlige miles for familier, der vil tage barnevognen med ud på ruten. Og det er helt bevidst, fortæller arrangøren:

"Det sociale idrætsfællesskab er det vigtigste i Royal Run, og vi vil gerne inspirere danskere i alle aldre uanset kondital og målsætning til at være med i denne begivenhed. I Royal Run er de små mål nemlig mindst lige så meget værd som de store," siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund og fortsætter:

Læs også: Få mere fart på 5 km’eren

"Det er glædeligt, at vi har mulighed for at inddrage det færøske folk i dette idrætsfællesskab. Ikke mindst fordi det betyder, at der åbnes op for en hel Royal Run-uge fra d. 1.-10. juni, hvor offentlige institutioner, virksomheder og private kan blive en del af Royal Run-stemningen ved at lave deres egne arrangementer rundt om i landet."

Royal Run 2019 skydes i gang allerede d. 1. juni, når Kronprisen løber på Færøerne.

Tilmeld dig allerede nu på www.royalrun.dk