Cykling: Træningsprogram til og fra arbejde

4 ugers træningsprogram. To kortere ture hver dag gør dig stærkere, hurtigere, sundere og mere udholdende

Du kan få meget ud af selv en relativt kort træningstid, hvis du træner med høj intensitet. Foto: Lars Holm

Brug din transporttid til cykeltræning

Jeg har brugt min transport til og fra arbejde som reel cykeltræning, hvor jeg trænede efter et fastlagt program begge veje. Det blev hurtigt en vane og en fornøjelse. Samtidigt undgik jeg at sidde i en bil i myldretidstrafikken og blive stresset.

I løbet af få måneder blev jeg stærkere, hurtigere og mere udholdende. Og det kostede ½ time ekstra i transporttid hver dag. Den tid er godt givet ud, når jeg ser på de fordele, som man får ud af den relativt korte træningstid.

Gratis cykel-træningsprogram

Dette cykel-træningsprogram er bygget op, så du træner på alle hverdage - til og fra arbejde.
Fire ugers træningsprogram til og fra arbejde

Bemærk:
Imellem intervallerne bør du ligge med en intensitet omkring 70%. Hvis du kommer til at ligge lidt under har det ikke den store betydning. Når der er flere intervaller i programmet sikrer de 70% at du restituerer og derved også får høj kvalitet i de andre intervaller.

Udvid hjemturen lidt

Træning frem og tilbage til arbejde vil give to kortere træningspas pr. dag. Det kan være en god ide at komme ud og køre en længere tur i weekenden for at træne udholdenhed.

Distancen til arbejdet vil naturligvis afgøre, hvor lang tid det tager at køre den direkte vej. Så derfor er det fint at køre den lige vej om morgenen og udvide hjemturen lidt, så det passer med eftermiddagstræningen.

Gode råd til træningsprogram

Du skal være opmærksom på følgende i forhold til træningsprogrammet:
- Intervallerne bør så vidt muligt planlægges i den midterste del af den enkelte træning.
- Når du ikke kører intervaller skal du i begyndelsen træne i restitutionszone omkring 70% og når du bliver mere trænet skal du arbejde i moderat aerob zone omkring 75%.
- Når du træner i restitutionszone eller moderat aerob zone kan du have fokus på hvordan du sidder på din cykel, din kadence, om du både trækker og træder, om du fører dine knæ lige op og ned osv.
- Det er god motivation at træne med andre, men du skal sørge for at blive i dine zoner, så træningen ikke bliver konkurrence og derved for hårdt.