Gennembrud! Hvidløg kan bekæmpe kroniske infektioner

Danske forskere har fundet ud af, hvidløg kan hæmme kroniske infektioner.

Hvidløg kan hjælpe mennesker med kroniske infektioner. Foto: Colourbox.com

Hvidløg kan bekæmpe kroniske infektioner, og inden længe kan et produkt være på hylderne. Sådan lyder meldingen fra forskere ved Københavns Universitet.

Læs også: Opskrift på ingefærshot - bliv "frisket" op

De mennesker kan det hjælpe

Mennesker der lider af cystik fibrose, eller diabets-patienter, som kæmper med få helet sår - de kan altså med fordel spise hvidløg.

”Vi satser virkelig på, at denne metode kan ende med at give en behandling til patienter, der ellers ikke har gode udsigter,” fortæller Tim Holm Jakobsen, adjunkt på Costerton Biofilm Center, der er en del af Institut for Immunologi og Mikrobiologi ifølge ku.dk. Han fortæller desuden, at de nu tager skridtet videre i deres forskning.

”Nu har vi nok viden til sammen med en privat virksomhed at gå videre med et hvidløgs-lægemiddel og afprøve det på patienter.”

Læs også: Gulerødder kan bekæmpe hyppig kræftsygdom

Det gør hvidløg ved kroniske infektioner

Der har længe været forsket i hvidløgseffekt, og det er blandt andre en forskergrupper under den danske professor Michael Givskov, som har beskæftiget sig med det her område.

Hvidløget kan gå ind og hæmme såkaldte små regulatoriske RNA-molekyler i to typer bakterier, forklarer Tim Holm Jakobsen.

”Det er to meget vigtige bakterier vi har undersøgt. De hedder Staphylococcus aureus og Pseudomonas aeruginosa. De hører egentlig til to vidt forskellige bakteriestammer, og skal normalt bekæmpes med forskellige metoder.”

Læs også: Opskrift på gurkemejepesto - superkost til hjernerystelser

Det er ikke nok at spise hvidløg

Hvidløg kan dog ikke gøre hele arbejdet for mennesker med kroniske infektioner.

”Men hvidløgsstoffet kan bekæmpe begge to på en gang, og derfor kan det blive et effektfuldt lægemiddel, når det bruges sammen med antibiotika,” fortæller Tim Holm Jakobsen.

Studiet har været i gang siden 2012 og med de nye resultater, så er forsøg på menneske meget tæt på. Det betyder også, at et produkt kan være på hylderne inden for en nær fremtid.