Opskrift på gurkemejepesto - superkost til hjernerystelser

Gurkemeje kan være rigtig godt til dig med en hjernerystelse.

Færdiglavet gurkemejepesto. Foto: Sabine Murati

HUSK også at læse vores artikel "Sådan hjælper kosten dig videre fra hjernerystelse", der fortæller hvorfor, at kosten er en vigtig faktor for dig, der er ramt af hjernerystelse - KLIK HER OG LÆS DEN

(Opskriften er fra bogen "Superkost til hjernerystelser".)

½ dl gurkemejepulver (økologisk)
1 dl vand
1 lille tsk sort kværnet peber
1 tsk olie, fx olivenolie
eller kokosolie

  • Kom gurkemejen i en kasserolle med halvdelen af vandet. Varm langsomt op under omrøring. Hav gerne et forklæde på, da gurkemeje farver og pletter temmelig meget.

  • Hæld langsomt resten af vandet i ad flere omgange og lad det koge stille og roligt i 7-10 minutter. Rør hele tiden i blandingen. Måske skal der mere vand i, hvis det bliver for tørt.

  • Tilsæt sort peber. Når den er kogt færdig og har en passende konsistens – hverken flydende eller hård – tages den af blusset og står lidt.

  • Tilsæt 1 tsk olivenolie eller kokosolie og rør godt rundt.

  • Hæld blandingen i et skoldet syltetøjsglas og sæt det i køleskabet efter afkøling.

Læs også: Opskrift på ingefærshot - bliv "frisket" op

Spis 1 tsk eller en smule mere dagligt. Blandingen kan holde sig i køleskab i 1 uges tid eller lidt mere.

Man kan spise den på varm og kold mad. Man kan røre den i en dressing, bruge den til at krydre aftensmaden eller røre den i yoghurt eller en smoothie.

Man kan også tilsætte andet krydderi, hvis man har lyst til en ny smagsvariant, fx ingefær, chili, paprika eller hvidløg.