Gulerødder kan bekæmpe hyppig kræftsygdom
Danske forskere har fundet ud af, at gulerødder kan reducere forstadier til kræft med helt op til 83 procent.
”Opsigtsvækkende”, sådan beskriver SDU det på deres hjemmeside. Forskere fra SDU og OUH har nemlig fundet ud af, at gulerødder kan forebygge udviklingen af tarmkræft i forstadierne med helt op til 83 procent.
De gennembrydende resultater er forskerne kommet frem til ved rotteforsøg. Derfor vil de nu også teste resultaterne på mennesker.
Hvert år er der cirka 5.000 nye tilfælde af kræft i tyk- og endetarm, hvilket gør den til en af de hyppigste kræftformer i Danmark.
Læs også: Derfor skal du spise gurkemeje
Så mange gulerødder skal du spise
”Resultaterne er overraskende entydige. De viser, at forsvarsstofferne falcarinol og falcarindiol, som findes i gulerødder er i stand til at reducere antallet af svulster i rotternes tarme med helt op til 83 procent,” forklarer postdoc Morten Kobæk-Larsen fra Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospital til sdu.dk og tilføjer:
”Vores forsøg viser også, at en sådan effekt kan opnås ved daglig indtagelse af 3-4 gulerødder.”
Det er første gang, at det er bevist, at falcarinol og falcarindiol forebygger kræft i pattedyr, skriver sdu.dk
Læs også: Derfor skal du spise æg dagligt