Løberejser: 5 steder du må løbe

En løbetur behøver ikke starte fra din egen dør i hjemmet. Bliv inspireret til at løbe i udlandet i denne artikel.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Flagstaff, Arizona

Et område med masser af løbeliv, som bl.a. af “Runner’s World” omtales som et af USA’s løbemekkaer. I Flagstaff er der op til flere atletikbaner, byparker og trail-ruter.

Læs også: Opvarmning til løb

Skal du på en kortere tur, har byparken “Buffalo Park” en lille runde på ca. 3 km. Du har også fra Flagstaff adgang til Arizona Trail, som er en meget lang rute op igennem landet - der er endda lavet en rundtur ved Flagstaff, som den øvede løbere kan begive sig ud på - ruten er på ca. 24 km - se evt. mere om Arizona Trail HER.

Chattanooga, Tennesse

Et andet sted i USA med spændende løbeterræn er Chattanooga i Tennessee. Her kan du også finde både trailruter og atletikbaner. Byen har en trailrute, som kaldes “Cumberland Trail”. Cumberland Trail er en lang rute, som starter i Chattanooga og fortsætter helt op til Virginia. I Chattanooga har ruten 2 rundture på ca. 16 og 18 km i skov og med flere klippesegmenter.

Vil du ud på noget mere lettilgængeligt trail, ligger der i samme område “Rainbow Lake Trail” på 12,8 km, hvor du også kan tage børnene med.

Se mere om Cumberland Trail HER - og mere om Rainbow Lake Trail HER.

Læs også: Træk vejret rigtigt under løb

Themsen, London

Er du på storbyferie er det stadig muligt at få gode løbeture. Er du i London finder du eksempelvis “The Diana Memorial Run”, som er en ca. 11 km lang rute i Hyde Park. Derudover kan du selvfølgelig også få en god løbetur langs Themsen.

Se flere gode forslag på løberuter i London HER.

Amsterdam

En anden løbevenlig by er Amsterdam, hvor der er masser af kanaler, parker og stier. Eksempelvis “Flevopark”, som har en 2,3 km runde, eller “Gaasperpark” som har en 3,5 km runde. Du kan læse mere om at løbe i Amsterdam HER.

Santa Barbara

Vi slutter, hvor vi startede - nemlig i USA. Helt ud til USA’s vestkyst og Stillehavet i Californien finder du byen Santa Barbara. Her finder bl.a. en atletikbane helt ud til vandet (“La Playa Field”), masser af parker og kort afstand til bjergene.

Læs også: Løbe-ekspert: Sådan spiser jeg op til et løb

Santa Barbara ligger desuden ikke langt fra Los Angeles, hvis du vil ind til storbyen.

Vil du se mere om løb i Santa Barbara, kan du tjekke siden HER, som har masser af god information om løb rundt i verden også.

God løberejse!