Her har løbeklubberne fået nyt liv takket være Royal Run

Efter et år på nedsat blus oplever særligt en gruppe københavnske løbeklubber stor tilgang af nye løbere. Fælles for klubberne er, at de tilbyder træning frem mod Royal Run.

Royal Run 2019 (Foto: Lars Møller)

H.K.H. Kronprins Frederik trak for første gang i løbetightsene til Royal Run i 2018. Her rundede han det skarpe hjørne af 50 somre og fejrede det sammen med tusinder af løbeglade danskere. Efter et års ufrivillig pause er Royal Run tilbage igen. Denne gang med events på Bornholm, i Aalborg, Sønderjylland, Odense og København.

Læs også: Royal Run: Deltag i den store royale gå- og løbefest

Klubbernes trænere hjælper deltagerne på vej

Flere Royal Run-deltagere er så begejstrede for at løbe om kap mod Kronprinsen, at de i bestræbelser på at ”slå ham” melder sig ind i en løbeklub. Her møder de ligesindede – med samme niveau og mål – og får mulighed for at forbedre deres løbe-skills. Klubbernes trænere sørger for et program, der sikrer, at deltagerne når deres mål ved Royal Run.

Holdånden, der skabes til træningerne, giver kampgejst, blod på tanden og en samhørighed, der sjældent opstår, når man løber en tur alene. Ofte har de nytilkomne så meget glæde af træningen og fællesskabet, at de bliver ”hængende” i klubben som medlemmer.

Fællesskabet tiltrækker og fastholder nye løbere

Én af de klubber, der oplever den positive ”Royal Run-effekt” på medlemstallet, er Grøndal Park Runners i Storkøbenhavn. I år har løbeklubben haft en stigning på 12 nye medlemmer (klubben havde inden Royal Run-træningen 20 medlemmer). Stigningen er i særdeleshed affødt af den opbakning og de skulderklap, man får, når man bliver en del af et større løbefællesskab. 

Læs også: De største genveje til at komme i god løbeform

”Der bliver skabt et stærkt sammenhold i vores klub ved holdtræningerne, netop fordi vi træner op mod et fælles mål til Royal Run,” fortæller Regitze Jensen, som er træner hos Grøndal Park Runners. Store events som Royal Run skaber anledningen til at træne specifikt mod et konkret mål. Sammenholdet ude i løbeklubberne sætter ekstra fut i løbeskoene op til eventet. Og når Royal Run er veloverstået, kan en løbeklub og holdtræning hjælpe til at fortsætte den gode løbevane.

”At være i et fællesskab kan være den største motivationsfaktor,” fortsætter Regitze Jensen. Den udmelding bakker løbeklubben Spartas direktør, Dorte Vibjerg, op om: ”Det er fællesskabet, der er vores anker, og alt det sociale rundt om vores aktiviteter, der trækker i folk.” Uanset hvor få kilometer du har i bagagen, er der altid en åben dør hos klubberne – det handler bare om at få gang i stængerne, som Dorte Vibjerg siger.

”Royal Run og andre løbebegivenheder er som en tragt for nye løbere, hvis klubben formår at samle op på dem,” fortsætter Dorte Vibjerg. Sparta oplever, at interessen for løb bliver intensiveret ved eventet, og at nye deltagere får øjnene op for, hvad løb kan. Ved at sænke barrieren for, hvad der forventes af de nyankomne løbere, er medlemstallet kun steget hos Sparta. Hos Sundby Løb og Motion har de også mærket ”Royal Run-effekten”. Hele 22 nye topmotiverede medlemmer træner nu med klubben frem til den 12. september.

Læs også: Derfor er det sundt at løbe