Slank: Danmarksmester i egotrip?

Tænk på dig selv! Tænk positive tanker og vind over vægten plus den dårlige form og samvittighed.

Sæt de gode tanker om dig selv og dine evner i spil - så vinder du over de ekstra kilo og mestrer de dårlige vaner. Foto: iStockphoto

Slankekur med hjernen

Dårligt nyt: Du er den eneste, der kan hjælpe dig i gang med et vægttab!

Godt nyt: Du kan rasle kilo af sideben, mormorarme og ridelår, hvis du manipulerer med din hjerne!

Der er større sammenhæng mellem dine tanker og din fysik, end du måske tror. Og at tro, er netop vigtigt i denne forbindelse. Hvis du lærer at tro på dig selv og hælder flere positive tanker i hovedet, så letter du kroppens kilo på sigt.

En mental mirakelkur

Ifølge ernæringsekspert og coach Pernille Skall, kan du blive danmarksmester i at træffe sundere beslutninger, hvis du sætter fokus på dine tanker:

”Dit liv kan blive nøjagtig så sundt og positivt, som du ønsker, det skal være. Forudsætningen er, at du lærer at styre dine tanker i en positiv retning – og holder fokus. Hvis du får styr på dine tanker, kan du få styr på dit liv.”

Læs også: Din egen kur: Tænk dig slank

Pernille Skall ved godt, at det er en udfordring at tabe sig. Og bodypump med hjernen er heller ikke et quick fix, som får kiloene af bagdelen hjemme på sofaen:

”Men tænker du negativt om dig selv, sætter du en kæde i gang med dårlige tanker om, at det hele kan være lige meget. Og tanker påvirker ikke kun dine følelser. De påvirker også din adfærd og din krop, som igen påvirker hinanden. Så det vigtigste, du skal kunne, er at tænke og føle dit nye liv. Du skal tro på det. Det er dig, der er eksperten.”

To spørgsmål til dig selv

Ifølge specialisten i sundhed og personlig udvikling skal du spørge dig selv om følgende:

1: Hvad er mit mål?
Vil du tabe dig? Løbe hurtigere? Eller måske begynde på løb?

2: Hvilken adfærdsændring har jeg brug for?
Skal du spise sundere, dyrke mere sport – eller måske begynde på sport?

”De fleste mennesker ved kun lidt om, hvad der virkelig er vigtigt for dem og at have tilstede i deres liv. Resultatet er dårlige beslutninger. Derfor er vigtigt, at du selv tager ansvar – ellers kan du ikke vælge de rigtige tanker og undgå tilbagefald i fremtiden,” råder Pernille Skall.