Morgen-rejsning: "Fra ingenting til næsten hver dag"

Får du et sundere liv, vågner du oftere op under et telt. Det kan deltagerne fra tv-programmet Rigtige Mænd bevidne.

Rigtige mænd tør stille op til foto i speedos - og tør tale om deres morgen-rejsning! Foto: Fjernsynsforeningen

”Gutter, I skal holde øje med, om I vågner med jern på, og I skal melde det ind til mig.”

Sådan lød ordren fra personlig træner Jacob Søndergaard til de fem deltagere i tv-programmet Rigtige Mænd. En noget overraskende besked, fortæller to af mandfolkene til vorespuls.dk.

”Hvad fanden har han gang i. Hvad kommer det ham ved? Det var, hvad jeg tænkte,” siger Jan Hammer og bliver bakket op af Jonas Iversen.

”Hvad fanden rager det ham. Det kan vi da ikke bruge til noget.”

Teltrejsning på daglig basis

Jacob Søndergaard har tidligere her på vorespuls.dk i artiklen Hvornår er du sidst vågnet under et telt? fortalt om effekten af at holde et vågent øje med sin morgenerektion. Den er nemlig et godt pejlemærke for, hvordan din krop har det.

Og som træningstimerne gik, og kiloene faldt af, oplevede Jan Hammer, hvordan det resulterede i mere aktivitet fra morgenstunden.

”I løbet af en måned mærkede jeg en rimelig stor forskel. Det gik fra ingenting, så hver tredje dag, så næsten hver dag. Det er helt klart, at jo sundere man bliver, jo oftere vågner man under et telt,” siger Jan Hammer, der med bedre sundhed har fået et bedre parforhold under dynerne.

”Det har helt klart ændret sig. Og det gælder også det mavetekniske. Når maven bliver mindre, bliver alting nemmere.”

Læs også: Hvornår er du sidst vågnet under et telt?

Gevinst over hele linjen

22-årige Jonas Iversen havde et noget bedre udgangspunkt, men han kunne alligevel mærke en fremgang.

”Jeg var tilsyneladende i god form allerede fra start. Den strittede da i hvert fald rimelig ofte. Men jo, det blev da endnu oftere, jo bedre form, jeg kom i.”

De fem deltagere var over linjen beviset på, at sundhed og velvære bestemt har en sammenhæng med morgen-erektion.

”Vi kunne se, hvad de andre meldte ind, og der var gevinst hele vejen rundt. Lad mig sige det på den måde,” fortæller Jan Hammer.

Læs også: 3 simple tips - sådan bliver du en "rigtig mand"

En stor succeshistorie

Målet for de fem deltagere i Rigtige Mænd var en cross triatlon, som Jan og Jonas som de eneste ikke gennemførte på grund af henholdsvis en knæskade og et styrt på mountainbiken. Men det betyder ikke, at programmets fem måneder lange forvandling ikke var en succes.

Læs blot her, hvordan Jan Hammer beskriver oplevelse med at have været med i Rigtige Mænd:

”Det har været en ubeskrivelig rejse. Jeg har været skraldemand i 20 år med sodvand og kage, og jeg er bare blevet større og større. Maven kom mere og mere i vejen. Det har det halve år med ”Rigtige Mænd” lavet om på,” siger Jan Hammer.

”Nu føler jeg en stor glæde ved at stå op hver morgen. Før hang jeg i bremsen, indtil jeg havde fået den første cola. Nu står den på to liter vand i stedet for, også selvom min makker drikker cola. Og jeg er simpelthen blevet mere glad.”

”Her mens programmerne har kørt, har de positive reaktioner fra omverden været helt vilde. Alle folk hilser og vinker og råber ’fedt program, godt gået’. Det giver en masse glæde, og det er meget overvældende.”