Kvalitet i kosten året rundt

Sund kost er varieret kost. Bruger du sæsonens frugt og grønt, får du de friskeste råvarer, som har den bedste smag og en høj næringsværdi.

Grøntsager i sæson smager bedre - og de er også billigere, end når de ikke er i sæson. Foto: Colourbox

Sundere i sæson

Lader du dine måltider inspirere af frugt og grønt, der er i sæson, får du helt naturligt en varieret kost. Sæsonens frugt og grønt har et naturligt højt indhold af vitaminer og mineraler.

Smag og næring gå tabt i frugt og grønt, der får forlænget deres naturlige holdbarhed ved at ligge på kølelager. Et konkret eksempel er den nyopgravede kartoffel, der indeholder mere end dobbelt så meget C-vitamin i forhold til kartoflen, der har ligget opbevaret vinteren over.

Økonomiske fordele

Økonomisk set er der også fordele ved at vælge sæsonens frugt og grønt. De smager bedre, og de er billigere, når du køber dem efter sæsonen, da tilgængeligheden er større. Ved at købe årstidens frugt og grønt kan du derfor spare penge.