Sådan overtaler du mænd til at prøve yoga

Yoga er oftest noget, mange tænker mest er for kvinder. Men det passer slet ikke, for det er ligeså godt for mænd.

Ved første øjekast virker yoga måske som noget, der mest er for kvinder. Men det kan have store fordele at dyrke de dybe vejrtrækninger og lange stræk, når du er mand. Foto: Colourbox.com

Ved første øjekast virker yoga måske som noget, der mest er for kvinder. Men det kan have store fordele at dyrke de dybe vejrtrækninger og lange stræk, når du er mand.

”Sådan noget tøsepjat, det gider jeg ikke.”

Det var Jess Grønborgs første tanke, da han skulle til at prøve yoga for første gang. Men nu, tre år senere, er han helt bidt af det. Af den simple grund, at det gør hans hverdag lettere.

Yoga gør dig nemlig mere smidig. Men det hjælper dig også til en bedre vejrtrækning. Derfor kan du faktisk blive bedre til cykling, løb eller noget helt tredje, hvis du dyrker yoga.

Derfor, skal du overtale din mand eller en ven til at prøve yoga, så har du her tre gode grunde fra Mette Agerskov, der er instruktør på mandeyogahold i SGI Fitness og Motion i Esbjerg,

Læs også: 5 yogaøvelser, du kan lave derhjemme

1. Du kan øge din maxpuls

Mette Agerskov har selv øget sin maxpuls gennem yoga, primært fordi du får et helt andet forhold til din vejrtrækning.

Typisk vil du under motion have en meget overfladisk vejrtrækning, der kan begrænse dig, men gennem yoga lærer du at trække vejret dybere og dermed få mere ud af hvert åndedræt.

2. Du bliver mere smidig

Mænd er fra naturens side mindre smidige end kvinder, fordi kvinder producerer et hormon, der gør, at de er mere smidige i hofterne.

Selvfølgelig kan du som mand ikke pludselig begynde at producere hormonet, men du kan i hvert fald blive mere smidig gennem yogaen.

Læs også: Øvelser mod anspændt nakke og skuldrer

3. Yoga er en træningsform

Helt konkret arbejder yoga både med stræk og styrke, så du kan faktisk arbejde meget med din krop gennem yoga.

Det behøver ikke nødvendigvis at være noget med selvindsigt eller spiritualitet, det kan også sagtens være en måde at optimere din krop og dens ydeevne.