Op til 25 kopper kaffe om dagen gør ingen skade for dit hjerte

Et højt indtag af kaffe er ikke farligt for dit hjerte, som det ellers tidligere er blevet antaget, beviser britisk studie.

Tidligere studier har antydet, at kaffe kan have en negativ effekt på dine artierer. Det afviser dette studie. Foto: Colourbox

Er du kaffe-elsker, så kan du tage det helt med ro, når du drikker den sorte væske - i hvert fald til og med kop nummer 25.

Læs også: Derfor skal du drikke kaffe

Tidligere studier har antydet, at kaffe kan have en negativ effekt på dine artierer - og derved belaste dit hjerte og øge risikoen for blodpropper. Men det afviser et britisk studie.

Studiet fulgte mere end 8.000 mennesker

Mere end 8.000 deltog i studiet over hele storbritannien, og de fandt ud af, at der ikke er nogen sundhedsmæssig forskel på dine arterier, om du drikker fem eller helt op til 25 kopper kaffe i forhold til, at du blot drikker én kop om dagen.

Nogen af deltagerne drikker endda helt op til 25 kopper om dagen.

Eksperter fra Queen Mary University of London delte de 8.412 deltagere ind i tre grupper. Dem der drikker under en kop kaffe om dagen, dem som drikker mellem én og tre kopper om dagen og dem, som drikker over tre kopper om dagen. Nogen af deltagerne drikker endda helt op til 25 kopper om dagen.

Alle deltagerne i det seneste studie fik en MR-skanning af hjertet og infrarød test af sine arterier. Resultaterne holdte stik selvom, der blev taget højde for faktorer som alder, vægt og rygning.

Læs også: Opskrift på ingefærshot - bliv "frisket" op

"Selvom kaffe er enormt populært i hele verden, så kunne forskellige rapporter fraholder folk fra at drikke den populære drik," fortæller Doktor Kenneth Fung fra Queen Mary University of London og fortsætter:

"Men med vores studie indikerer det, at kaffe slet ikke er så skidt for dine arterier, som tidligere studier har antaget." 

Træningsprogrammer til flere idrætter, inspiration til at dyrke motion og masser af tips og guides til at komme i gang? Tjek vores forside ud HER og bliv inspireret. Ingen reklamer - og alt indhold er gratis!