Træningsprogram for øvede, mountainbike

Træn tempo, teknik, kondition og styrke på mountainbike med dette træningsprogram.

Selv om du er erfaren, er der altid mere at lære, og konditionen skal holdes ved lige. Foto: Bent Nielsen

Teknikken sidder på rygraden, og du har tilpas mange kilometer i benene til at kunne kalde dig en erfaren mountainbiker.

Træningspas: 4-5 pr. uge sådan her:

1-2 x udholdenhedstræning
Mindst 60 minutter. Rul en tur i terrænet, hurtigt nok til at du sveder hele vejen, og langsomt nok til at du er frisk dagen efter. Snakketuren. Læs mere her om udholdenhedstræning på mountainbike.

1 x tempotræning
Op til 60 minutter, kørt i et tempo som om det virkelig gælder. Og nu må ruten gerne dække hele spekteret, fra de flade power-stræk, til de stejle singletrack. Læs mere om tempotræning på mountainbike.

1 x kombi-træning: Teknik og kondi
Kør i 45 til 60 minutter. Undervejs runder du en lokalitet, hvor du kan køre flere gange og blive teknisk dygtigere – og man kan altid blive dygtigere. Du vil brænde noget krudt af, men gem noget til anden halvleg. Læs her om Teknisk træning på mountainbike.

Konditions-intervallerne skal ligge mod slutningen af dagens træning, her må du gerne presse citronen. Læs her om konditionstræning på mountainbike.

Brug mindst 10 minutter på opvarmning inden tekniktræningen, og 10 minutter efter konditionstræningen for at skylle systemet igennem. Samt mindst 10 minutter mellem de to specialiteter. Tempoet for disse tre forløb skal minde om det, du har, når du kører udholdenhedstræning.

1 x kombi-træning; Styrke og kondi
Dette pas vil du elske eller hade. Den tekniske træning er udskiftet med styrke-træning for at træne din evne til at hælde en eksplosion i pedalerne uden at miste hele løbet. Læs her om styrketræning på mountainbike.

Dagen efter dette pas skal enten være en fridag eller en dag, hvor du kører udholdenhedstræning.

Hvis du gerne vil styrketræne i traditionel forstand, så gå i centeret og træn ryg, mave, skuldre og håndled. Det er ofte disse områder, der skal styrkes mere for at bygge en bedre mountainbiker. Og belastningen skal gerne passe med 15 gentagelser eller mere. Se også Træning af ryg og mave for cykelryttere.

Vil du videre?

Næste trin er rejser på mountainbike. Tag dine evner med ud i verden og oplev nye terræn-typer på mountainbike. Indenlands som udenlands.

God fornøjelse!