DK's bedste MTB-ruter: Terræn tæt på København

Fordi du bor i storbyen, er der ikke langt til en god MTB-rute – se test af ruter i København/Nordsjælland

Danmark bugner af flotte MTB-ruter, og vorespuls.dk vil hjælpe dig med at finde de bedste.

I samarbejde med MTB-eksperter har vorespuls.dk inddelt landet i 10 regioner og prøvekørt den mest populære rute i hver region med et kamera. Og vorespuls.dk giver samtidig et bud på de bedste ruter i regionen for henholdsvis nybegyndere, letøvede og øvede.

Denne gang: Nordsjælland/København

DEN POPULÆRE: Geels Skov

Om ruten: Se video øverst i artiklen
Det gode: Teknisk og udfordrende
Det knap så gode: Er ofte tætbefolket
Kort om naturen: Smuk og kuperet løvskov tæt på København, hvilket betyder, at skoven er meget brugt at løbere, rollespillere, hundeluftere med mere. Så vær opmærksom og vis hensyn.
Start-mål: P-plads på Kongevejen
Længde: Ca. 6.4 km
Højdemeter: Ca. 150
Find vej med GPS: P-pladsen ligger på første bakke på Kongevejen i Geels Skov, når man kommer sydfra. P-pladsen ligger på højre side, og der er afkørsel for den der kommer nordfra, idet der er midterrabat på Kongevej netop her. Kommer man sydfra er Hjortholmsvej den sidste vej på højre hånd inden p-pladsen, og skrives Hjortholmsvej 2, 2830 Virum, så er du lige i nærheden.
Overnatningssteder: Comwell Holte ligger blot fire km nordover ad Kongevejen, mens et af Danmarks hyggeligste vandrerhjem, Danhostel Lyngby Taarbæk , ligger i fantastiske omgivelser i Raadvad, blot syv km mod vest. Er man til camping, så ligger Nivå Camping 20 km. væk med fine hytter ud til vandet.
For mere info: Holte MTB Klub holder til få kilometer nord for Geels Skov, så kontakt dem for mere info.

BEGYNDER: Det røde spor i Hareskoven

Om ruten: Her kan der køres stærkt. Ruten er flad, ikke så teknisk, men lækker at køre med et rigtigt godt flow. God til konditionstræning, da den er lang uden de store stigninger. Sjællands længste spor har enkelte passager med mange rødder, hvor der kræves god teknik for at komme optimalt igennem, men til trods for rigtigt mange mennesker i Nordsjællands måske mest besøgte skov er sporene gode og velholdte.
Det gode: Virkelig godt flow.
Det knap så gode: MTB-ruternes svar på Strøget. Især om sommeren virkeligt mange mennesker.
Kort om naturen: Rigtig dejligt naturområde med alle slags skov. Samtidig køres en del af ruten langs Furesøens bredder.
Start/mål: P-plads ved Frederiksborgvej/Skolekrogsvej.
Længde: 26 km
Højdemeter: Ca. 280
Find vej med GPS: Frederiksborgvej 103, 3500 Værløse. P-pladsen ligger hvor den lille Skolekrogsvej krydser Frederiksborgvej øst for Værløse og Hillerødmotorvejen.
Overnatningssteder: Tæt på rutestart ligger hotel-/konferencecenter Kolle Kolle, hvor det dog koster omkring 1000 kr. pr. nat, mens man på den anden side af Furesø finder Hotel Frederiksdal i smukke omgivelser. Nærmeste campingplads er Hyldegårdens Camping, der ligger omkring 11 km. væk.
For mere info: Team KGB – Team Knald Gode Ben – har hjemmebane på det røde spor i Hareskoven. Her kan du få meget mere info om ruten.

LETØVEDE: Store Dyrehave ved Hillerød

Om ruten: Det lange spor i den smukke dyrehave ved Hillerød er optimalt til at få masser af kilometer i benene. Rigtigt mange sving, hvor svingteknikken trænes, og man skal virkelig arbejde for at få flow i sin kørsel. Den tekniske rute bevirker, at man aldrig for alvor kommer op i fart, og de få fed opkørsler med mange rødder tester virkelig teknikken. Alt i alt et godt blandet spor til alle, hvor man virkelig kan udfordre sig selv på alle niveauer.
Det gode: Fantastisk natur.
Det knap så gode: Kan blive meget mudret i vådt vejr.
Kort om naturen: Dyrehaven sydøst for Hillerød byder på smuk, varieret natur med søer, løvskov og åbne områder.
Start/mål: P-plads på Københavnsvej
Længde: Ca. 23 km
Højdemeter: Ca. 300 m
Find vej med GPS: Københavnsvej, 3400 Hillerød. Køres sydpå ad Københavnsvej fra Hillerød, rammer man en P-plads på venstre side, hvor Trevej og Gl. Frederiksborgvej krydser Københavnsvej. Her er også en hytte og gode parkeringsmuligheder. Alternativt skrives Trevej 1, 3400 Hillerød.
Overnatningssteder: En række Bed & Breakfast ligger omkring Dyrehaven, hvor Naturly Bed & Breakfast vil være et godt valg med kun ca. fire km. til rutestart. Hillerød by byder også på flere overnatningsmuligheder med Hotel Hillerød som et godt valg, ligesom Hillerød Camping udlejer fine hytter til cykelfolket.
For mere info: CC Hillerød

ØVEDE: Teglstrup Hegn, Helsingør

Om ruten: Fede passager med gode stigninger, idet området er en del mere kuperet end andre af de nordsjællandske skove. Ruten er hurtig med afvekslende sværhedsgrad, men MTB-ruten er ikke så teknisk som Geels Skov, der må være den absolutte anbefaling på Nordsjælland som den optimale rute for øvede.
Det gode: Mange kilometer at boltre sig på.
Det knap så gode: Mangler højdemeter trods flere gode stigninger.
Kort om naturen: Smuk natur nær Øresunds kyst.
Start/mål: P-pladsen på Esrumvej.
Længde: Ca. 13 km.
Højdemeter: Ca. 90
Find vej med GPS: Esrumvej 251, 3000 Helsingør. Den officielle facebookside, der hører til Teglstrup Hegn, anbefaler at starte på Esrumvej, men det er også muligt at starte fra den nordlige del af skoven fra Gammel Hellebæksvej, vest for Helsingør Golfklub.
Overnatningssteder: Danhostel Helsingør er et unikt vandrehjem i Danmark, der ligger i et gammelt palæ direkte ud til Øresund. Ikke langt herfra ligger også Helsingør Bed & Breakfast med udsigt til Øresund og Kronborg, mens Helsingør Camping også ligger få kilometer væk.
For mere info: MTB Teglstrup Hegn har egen Facebook-side .

Har du kørt nogle af de fire spor? Hvad synes du om dem? Har du forslag til andre gode ruter i området? Kom med din kommentar i Facebook-feltet under artiklen.