Derfor er det fedt at løbe alene

Du er måske vant til at løbe sammen med et par venner, men her i corona-perioden må vi tage forbehold, og det er faktisk fedt at løbe selv.

I forbindelse med myndighedernes anbefalinger om at holde afstand, så er det oplagt at løbe alene. Og det kan du også få rigtig meget ud af. Foto: Søren Malmose

VoresPuls har spurgt Thomas Lind, cand. scient. og visionsprogramleder i Bevæg dig for livet – Løb og gang, hvad det giver ham at løbe alene, og hvad du skal være særligt opmærksom på, når du løber en tur i corona-perioden.

Læs også: Ny trend: Har du prøvet mindful running?

Hvad giver det dig at løbe?

Jeg elsker at løbe sammen med andre, men det kan også noget helt specielt at løbe alene. Jeg har bedre mulighed for at forsvinde ind i min egen verden, hvilket giver mig et mentalt pusterum.

Det gør jeg enten ved at nyde naturens lyde og blot lade tankerne vandre eller med musik i ørene.

Jeg bruger også tit mine solo-løbeture – både før og under corona-krisen – til at få hørt nogle gode podcasts. Så uden at være asocial kan løbeturen kobles med læring eller underholdning.

Hvorfor er det fedt at løbe alene?

Løb er jo en idræt, som er rigtig populær, fordi den er fleksibel på mange parametre. Det er muligt at løbe stort set alle steder, og man er ikke afhængig af haltider, medspillere eller noget andet.

Læs også: Optimér dit løb med mindfulness

Det er nok en stor del af forklaringen på, hvorfor over 30 % af voksne danskere løber. Og nu hvor vi på grund af coronavirussen er ekstra begrænsede, kan løbeturen alene være ekstra god.

Hvad skal man være særligt opmærksom på, når man løber i corona-perioden?

Vores fælles sikkerhed overskygger naturligvis den enkeltes behov for en løbetur. Derfor skal man kun tage ud at løbe en tur, hvis man samtidig kan overholde alle myndighedernes retningslinjer. Disse retningslinjer udvikler sig løbende, så det er vigtigt, at holde sig orienteret på www.coronasmitte.dk.

Som det ser ud i dag (den 23. marts), er det retningslinjerne, at du skal holde afstand til andre mennesker og undgå kontakt. Det vil derfor være en god ide at planlægge sin løbetur på et tidspunkt og et sted, hvor du kommer i kontakt med færrest mulige mennesker. Søg ud i naturen og løb evt. på nogle skæve tidspunkter. Og ellers under alle omstændigheder sørg for at holde 1-2 meters afstand til andre mennesker.