Træning uden for sæson: Kom i form på otte uger

Hold formen ved lige med det her træningsprogram, når racercyklen er parkeret indendøre. Du får en mail 7. dag i otte uger, og så er du i form. Træningsprogrammet kan tilpasses efter niveau.

Træningsprogrammet sætter struktur på din vintertræning, så du får en passende mængde træning og hvile på de rigtige dage. Foto: Colourbox

OBS.: Træningsprogrammet sendes kun ud om SØNDAGEN. Tilmelder du dig i løbet af ugen, så får du din første mail om søndagen.

Vil du i god form til sæsonstarten? Drømmer du om, at næste sæson bliver din bedste? Så har vi sammensat træningsprogrammet for dig!

En god vintertræning er altafgørende for at få en god sæson på landevejen. Uden en god base vil du have svært ved at ramme topformen og holde den, når foråret kommer.

Træningsprogrammet sætter struktur på din vintertræning, så du får en passende mængde træning og hvile på de rigtige dage.

Træningsprogram uge for uge

Tilmelder du dig træningsprogrammet, vil du modtage mails med en uges program hver mandag. På den måde får du træningen serveret i mindre bidder, så du holder fokus på én uge og ét mål ad gangen.

Det gør også træningsplanen mere overskuelig i en tid, hvor det ellers kan være svært at holde motivationen oppe. Hver uge vil desuden have et fokus, så du kan se hvert ugeprogram som et delmål, du krydser af på vejen mod den gode vinterform.

Træningsprogrammet består af en detaljeret plan og beskrivelse af din træning og hvile dag for dag. Der står, hvordan og hvor længe du bør træne på cyklen, og hvilke andre øvelser du bør supplere din cykeltræning med.

Træningsmængden er vejledende og i udgangspunktet til erfarne cyklister. Er du ny på landevejen, og vil du også godt i gang med vintertræningen, kan du skrue ned for timerne og intensiteten og lægge ekstra hviledage ind efter behov.

GRATIS TRÆNINGSPORGRAM: TILMELD DIG HER

Styrketræning

Vinteren er nemlig det perfekte tidspunkt at arbejde på alt det, vi glemmer om sommeren, når vi hellere vil nyde vejret ude på landevejen. Hvorfor ikke udnytte, at du kan træne indendørs og give dig selv et bedre udgangspunkt til sæsonen, når det alligevel er koldt og blæsende udenfor?

En vigtig del af træningsprogrammet er derfor styrke- og coretræning. Din kropstammes styrke spiller en kæmpe rolle for komforten på cyklen. Døjer du for eksempel med smerter i ryg eller knæ, når du cykler, vil du sandsynligvis kunne komme nogle af dem til livs med styrketræning.

Det hjælper heller ikke at have en dyr og stiv racercykel, hvis din krop er blød som gelé. Hvis du gerne vil have de bedst trænede benmuskler, hvorfor så ikke også den bedst trænede mave?

Og du behøver ikke melde dig ind i et fitnesscenter! Programmet indeholder forslag til øvelser, som du let kan lave derhjemme, eller hvor du har lyst til.

Tilpasses efter behov

Lad os være ærlige: Vi har ikke alle tid, lyst og mulighed for at komme ud på landevejene, når det er koldt og mørkt, og arbejdet og familien kalder. Men selv hvis du ikke har, behøver du ikke glemme alt om vintertræning.

Programmet giver dig forslag til, hvilken træning du bør lave på hvilke dage, men om du gør det på en racercykel, mountainbike, hometrainer, spinning- eller kondicykel er mindre vigtigt. På den måde kan du selv finjustere programmet, så det passer til dig.

Du vil også opleve tidspunkter, hvor arbejde og aftaler kommer på tværs af programmet. Og det er helt okay.

I de tilfælde er det intet problem at bytte rundt på dage, så længe du husker at tilgodese balancen mellem træning og hvile. Du skal med andre ord ikke træne hårdt tre dage i træk for så at holde fire dage fri. 

Uanset dit niveau er det fedt at være i god form til sæsonstarten. Denne træningsplan fører dig tættere på den fede følelse af gode ben uge for uge.

TILMELD TRÆNINGSPROGRAMMET HER