MTB & landevejsryttere: Det skal I tænke over under corona-perioden

Under Corona-perioden er der en række forholdsregler, som du bør tage, når du er ude på din cykel.

Det er vigtig at være aktiv, men i denne Corona-tid, så bør organiseret træning i foreningsregi ikke finde sted, Foto: Palle Skov

Er du til MTB og/eller landevejscykling, så kan du stadigvæk godt hoppe op på cyklen. Der er dog lidt forholdsregler, du bør tage dig. VoresPuls har talt med Signe Standvig, som er Idrætskonsulent og visionsprogramleder for DGI Cykling, og hun kommer med en række gode råd.

Læs også: Skal jeg cykle 10 timer om ugen for at komme i form?

Tag dine forholdsregler under Corona-perioden

Det er vigtig at være aktiv, men i denne Corona-tid bør organiseret træning i foreningsregi ikke finde sted, fortæller Signe Strandvig til VoresPuls.

”Finder man alligevel sammen i små træningsfællesskaber, så er det den enkeltes vurdering, hvor mange og hvordan I mødes, så længe det er efter regeringens anvisninger for forsamlinger. Er I i tvivl – så lad vær.”

DGI Cykling opfordrer til, at du udviser omtanke og samfundssind. Ligesom med legeaftaler kan det være en god ide at holde sig til at mødes med de samme mennesker i små grupper for at begrænse smittekæderne.

Læs også: Lav dine egne müslibarer til cykelturen

Det skal i tænke over, hvis I cykler

Signe Strandvig har en række gode råd til jer, når I hopper på cyklen for at motionere.

  • Kør med omtanke. Det er ikke lige i den her tid, du har lyst til at komme på hospitalet med et brækket kraveben, fordi du fik chancen for at tage en skiltespurt.
  • Tør din næse i ærmet og ikke ud i luften, så du rammer eventuelt bagvedkørende.
  • Ligger du dig på hjul af nogen (vi anbefaler ikke, du gør det), du møder ude på landevejen eller i skoven, så giv besked om, at du er der, det er go´ stil – og så undgår du at blive ramt af snot fra dem, der ikke har læst punktet ovenover.
  • Er du småsyg? Bliv hjemme!

For at opsummere det hele, så er det at være aktiv udenfor sundt – og I bør stadig være aktive. Cykling er skånsomt og godt for krop og sjæl - også i denne Corona-tid.

Pas på dig selv og andre ved at holde afstand og bliv hjemme (fra organiseret træning i større grupper). Nyd helst en solotur - er du alligevel på en tur med udvalgte træningsmakkere, så udvis omtanke og samfundssind ved at forholde dig til punkterne.

Læs også: Sådan forebygger du MTB-styrt