Endomondo: Vi har ikke hørt om cykeltyverier

Den populære motions-app Endomondo har ikke hørt om tyverier af cykler fra deres brugere, fortæller firmaet til VoresPuls, men der er fokus på brugernes sikkerhed, forsikrer de.

”Vi har ikke modtaget nogen henvendelser fra brugere vedrørende tyveri efter brug af Endomondo,” fortæller Mette Lykke, CEO for Endomondo til vorespuls.dk. Foto: Martin Paldan

I den seneste tid har der været fokus på tyverier af dyre racercykler, hvor kriminelle angiveligt bruger motion-apps som Endomondo til at finde cyklerne. Det har blandt andre DR bragt op.

Også Danmarks Cykle Union har udtalt sig om, at kriminelle udnytter Endomondo, og i en artikel i Jyllands Posten er kommunikationsansvarlig i DCU Christoffer Lehmann citeret for følgende:

"Jeg tror da, at de kigger på resultatformidlingen, men også på GPS-tjenester som f.eks. Endomondo, hvor man kan se, hvor cykelrytterne stopper deres træningsruter og parkerer deres cykler."

Læs mere: Tyve bruger resultatlister til at finde dyre cykler

Kriminelle udnytter GPS-funktionen i Endomondo, hvor de kan se udgangspunktet for brugernes træningsture.

Det er som regel her, at de dyre cykler står i et skur eller lignende, og ud fra blandt andet hastigheden kan de kriminelle gætte sig frem til, om cyklen er dyr.

Men det er ikke et billede, Endomondo hører fra deres brugere.

”Vi har ikke modtaget nogen henvendelser fra brugere vedrørende tyveri efter brug af Endomondo,” fortæller Mette Lykke, CEO for Endomondo til vorespuls.dk.

Læs mere: Finn gennemførte Ironman på sin citybike

Sådan kan du sikre dig

Det er en relativ ledt procedure, hvis du vil ændre dine privatindstillinger. Du skal gå ind under privatindstillinger på din Endomondo-app, og så skal du gøre din træning synlig for kun dig selv eller dine venner.

Og det er også den løsning, Mette Lykke foreslår.

”At justere på disse indstillinger er løsningen for brugere, der er bekymrede over tilgængeligheden af deres data.”

Læs mere: Cykling: Korrekt indstilling af racercykel

Nye tiltag på vej

Allerede for nyligt ændrede Endomondo standardindstillingerne på deres app, og det er med til at imødekomme problematikken.

”Vi har for nylig ændret standardindstillingen for landkortet, så kortet nu som udgangspunkt kun kan ses af de brugere, som man aktivt har valgt at være ven med på Endomondo,” forklarer Mette Lykke og uddyber, at der i fremtiden vil komme flere tiltag for at øge brugernes sikkerhed.

”Senere på året kommer en opdatering af vores generelle privatlivspolitik, og den vil stille brugerne endnu bedre end i dag.”

Læs mere: Træn dig op fra 0-60 km på 10 uger