Hvad kan jeg prøve til Swim Week?

Swim Week giver dig gratis adgang til en lang række svømmetræninger i hele landet i uge 41.

Prøv aqua fitness eller svømmetræning for voksne i uge 4 i hele landet.

I uge 41 er der Swim Week i hele landet, og du kan prøve svømmetræninger i en lang række svømmeklubber i hele Danmark - helt gratis.

Uanset niveau kan du være med, og der er rigtig mange forskellige slags træninger på programmet, som du kan blive klogere på her.

Aqua Fitness – hvad er det?

”Når vi bevæger os i vand, giver vandet os modstand. Men selvom vandet skaber modstand, ophæver det samtidig næsten tyngdekraften, så vi oplever en helt anden frihed og bevægelighed i vand, end vi gør på land. Derfor er Aqua Fitness velegnet som træningsform for alle – uanset alder og fysisk form,” idrætskonsulent i DGI Svømning Mads Hjort.

Aqua Fitness udnytter modstanden i vandet, så træningen bliver så effektiv som overhovedet muligt – uden at overbelaste leddene.

Deltagerne udfører tempofyldte øvelser til god musik enten individuelt eller sammen med andre, og mens nogle øvelser kræver redskaber, involverer andre udelukkende kroppen og modstanden i vandet. Træningen kommer omkring alle muskelgrupper, og der er fokus på både styrke, kondition, balance og smidighed.

Læs også: Styrketræning i svømmehal får skavankerne væk

Find en Swim Week-træning nær dig HER

Bliv en bedre svømmer - også nybegyndere

Er det længe siden, at du sidst har fået finpudset dine svømmefærdigheder, har du derfor nu chancen for at få styr på teknikken – og er du nybegynder kan du sammen med andre voksne lære at svømme og blive tryg ved vandet. Det er nemlig aldrig for sent at lære nyt, fortæller Mads Hjort:

”De fleste kan godt svømme en smule crawl, men bliver hurtigt forpustede. De kan ikke klare ret mange baner, simpelthen fordi teknikken er forkert. På crawl-holdene lærer deltagerne den helt rigtige teknik, får lagt nogle uvaner fra sig og får lært at bruge deres kræfter rigtigt”

”Det er ikke alle, der har fået lært at svømme som børn, men det er aldrig for sent. På holdene for voksne nybegyndere vænner deltagerne sig langsomt til det våde element og lærer nogle helt grundlæggende svømmefærdigheder. Målet er at blive tryg ved vandet og selvfølgelig at lære at svømme."