Ny cup: Prøv holdløb for motionister

DGI Holdløb giver dig fornemmelsen af at køre holdløb som de professionelle – også selvom du er en ganske almindelig dansk motionist.

Saml vennerne og bliv klar til DGI Holdløb

Fascineres du af disciplinen holdtidskørsel, når verdens bedste hold dyster i Tour de France? Eller tænder du på tanken om, hvordan du og dine cykelkammerater kan gøre hinanden bedre og fejrer succeser sammen?

Hvis svaret er tilnærmelsesvist et ”ja”, er der gode nyheder til dig!

Nu har du nemlig muligheden for at prøve kræfter med den unikke konkurrence-form holdtidskørsel, når DGI Landevejscykling i samarbejde med vorespuls.dk byder på DGI Holdløb 2014.

Unikt og anderledes

Det er de færreste motionister, der har prøvet at køre holdløb, og det vil DGI gerne lave om på.

”Vi lancerer denne holdtidscup for at skabe et anderledes løbskoncept, hvor deltagerne får en unik og helt anderledes oplevelse end de kender i forvejen,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen, der er idemand og idrætskonsulent i DGI Landevejscykling.

Løbene afvikles i maj og juni, de præcise datoer er endnu ikke fastlagt. Men sikkert er det, at de deltagende hold i konkurrencen består af fem ryttere. Og at sidste mands tid over målstregen gælder for hele holdet. Licensryttere kan deltage, men ikke vinde.

Læs også: Cykling: Tilmeldingen til Hærvejsløbet er åben

Fællesskab og varierede ruter

Lokale cykelklubber vil stå for afholdelsen af forskellige regionale cup-serier med løb på forskellige typer varierede ruter á 30-45 km.

Rækken af løb sætter samtidig fokus på det fællesskab, der med stor sandsynlighed også motiverer dig som cykelmotionist.

De fem bedste hold fra hver DGI-landsdel møder hinanden til en finale den 3. august i Roskilde i forbindelse med Stjerneløbet, der arrangeres af DGI Midt- og Vestsjælland.

De forskellige cups bliver afholdt af DGI-landsdelsforeningerne i Nordjylland, Vestjylland, Midtjylland, Østjylland, Sydøstjylland, Midt- og Vestsjælland og
Storkøbenhavn/Nordsjælland.