En forårsdag på heden - også for motionister!

Før de professionelle cykelryttere kører Grand Prix Herning, kan du deltage i et motionsløb på dele af samme udfordrende og spændende rute.

Solen skinnede på rytterne til starten på ”En forårsdag på heden - cykelmotionsløb 2014” Foto: Karsten Vitting Petersen, DGI

Løbet blev afviklet med stor succes i forårssolen - se resultater via linket til højre i boksen.

De professionelle cykelryttere i Danmark skyder sæsonen i gang med årets første Post Cup i Herning den 26. april.

Du kan gøre det samme!

vorespuls.dk præsenterer i samarbejde med DGI Midtjylland og Herning Cykle Klub ”En forårsdag på heden - cykelmotionsløb 2014”.

Er du klar på udfordringen, garanteres du en unik cykeloplevelse, hvor du blandt andet kan prøve kræfter med grusvejene omkring Herning – og samtidig få fornemmelsen af at køre på samme rute som de professionelle ryttere.

På heden – ikke i helvede

Navnet ”En forårsdag på heden” er en afart af ”En forårsdag i helvede”, der betegner cykelelitens klassiker Paris-Roubaix. Her skaber puklede brostenspavéer hvert år store overskrifter.

”En forårsdag på heden - cykelmotionsløb 2014” foregår delvist på grusveje, men det kræver ikke specialcykler eller specielle dæk at deltage. Og ved sidste års motionsløb var der meget få punkteringer.

Læs også: Cykling: Hvordan sidder jeg i et felt?

Løbets rute har flere strækninger, der er identiske med de professionelles, og efter du har passeret målstregen, kan du efter lidt venten heppe stjernerne ind over samme målstreg.

God erfaring

Herning Cykle Klub har tidligere afviklet motionsløb med succes. I 2012 afviklede man det store motionsløb i forbindelse med Giro d’Italia, hvor over 5.000 motionister kørte på dele af proffernes rute.

Læs også: Sådan cykler du i en gruppe

I 2013 genoplivede klubben motionsløbet i forbindelse med Grand Prix Herning, og det er med erfaringer der fra, at seje motionsryttere i år inviteres til ”En forårsdag på heden - cykelmotionsløb 2014”.

”I 2014 har vi valgt at præsentere to ruter, så også de, der endnu ikke har fået mange kilometer i benene, kan være med,” fortæller Allan Eg, der er formand for Herning Cykle Klub.

Er din nysgerrig blevet vækket – læs mere og tilmeld dig: En forårsdag på heden - cykelmotionsløb 2014