Efterårets mål – sådan gik det!

Masser af spændende og motiverende historier fra de motionister, der før efteråret fik fremlagt sine målsætninger på vorespuls.dk

Jerry Fogh nåede sit mål, da han efter rygestop og blodprop gennemførte New York Marathon. Læs hans historie i artiklen

En udsendt kæreste i Afghanistan, et slemt cykelstyrt på en nedkørsel, en blodprop i benet og en tankevækkende og imponerende livsomlægning efter søsterens død.

Det er nogle store kræfter, der har været i spil i løbet af efteråret 2013, da målsætninger blev forsøgt forvandlet til succesoplevelser.

vorespuls.dk’s Facebook-side spurgte vi i august til jeres målsætninger for efteråret, og de 26 mål blev samlet i en artikel til inspiration for andre. Nu har vi været i kontakt med en lang række af de personer, der delte deres målsætning, og i denne artikel får du svaret på, hvordan det er gået.

vorespuls.dk-redaktionen har stor respekt for alle de medvirkende i artiklen og værdsætter, I vil dele jeres trænings- og livshistorier med os og brugerne af sitet.

Blev målene nået? Se her:

Michael Kjærsgaard Hansens målsætning: ”Smide 10 kg mere.”

Sådan gik det: "De 10 kg er næsten i hus. 8,5 kg er det blevet til. En stort arbejdspres har gjort, at den intensive træning(cykling) er blevet nedprioriteret, men selvom det går langsommere, går det den rigtige vej."

Dorthe Lilli Lambertsens målsætning: ”Få træningslysten tilbage og blive klar til halvmaraton den 29/3 2014.”

Sådan gik det: ”Synes stadig, det halter med at komme i gang igen. Jeg skal løbe halvmarathon i København den 29/3 2014, og jeg vil derfor gerne holde motivationen oppe, men der går dagligdag i den med et travlt arbejde og livet som singlemor til to. Prøver at lokke sønnerne med ud at løbe, og det gider de godt af og til, ellers fungerer de som cykelpace, det får i hvert fald pulsen op. De lange løbeture bliver det ikke til endnu, men lige nu handler det om bare at få bundet snørrebåndene til de korte...”

Helen Nørreskovs målsætning: ”At finde løbeglæden igen. Tabte løbepusten fordi jeg bare synes det hele tiden var een lang kamp og der var for langt imellem succes'erne. Har holdt pause siden det spæde forår, men er igang igen, så nu skal motivation og glæden bare holde...”

Sådan gik det: ”Jeg må sige, at det desværre gik ikke så godt med min målsætning. Jeg har ellers været rigtig glad for at løbe og har løbet tre gange om ugen 5-10 km. Jeg kom ind i en periode, hvor der var alt forlangt imellem de gode løbeture. Jeg synes bare det var sindssygt hårdt otte ud af 10 gange, og så tabte jeg til sidst gnisten... Har forsøgt at starte op igen, og jeg synes, det er super dejligt, når jeg kommer af sted - men jeg får bare ikke holdt fast. Jeg vil stadig rigtig gerne løbe igen, jeg savner det meget, og jeg håber virkelig, at jeg pludselig bliver overmandet af løbeånden eller nogen får trukket mig af sted.”

Karsten Eriksens målsætning: ”Sæsonen har egentligt været OK, har været skadesfri siden medio december, så formen er bedre end meget længe. Har lige rundet 8000 i år. Så målsætningen er som følger: Holde mig skadesfri resten af året (Så er det første gang i 6 år), Smide 5 - 8 kg. yderligere, komme over de 12.000 km på cyklen i år og endelig gennemføre Velomediane d. 24 august på under 24 timer. Det må være mine hovedmål.”

Sådan gik det: ”Jeg er stadig skadesfri, har desværre haft to styrt men heldigvis ikke andet end materiel skade. Med hensyn til Velomediane var der en sætternisse på spil, da jeg skrev min målsætning – den var ikke under 24 timer men under syv timer. Desværre var det ikke noget, jeg opnåede. På vej ned af en nedkørsel efter ca. 70 km. var der en rytter foran mig, der skiftede spor, hvilket resulterede i, at jeg med omkring 65 km/t kørte ud over en skrænt, og cyklen blev så ødelagt, at jeg ikke kunne fortsætte. På daværende tidspunkt lå jeg godt inden for tidsgrænsen, så har en ide om, at jeg havde nået det.

De 12.000 km mangler jeg 1.137 km i at nå, træningen lige nu er på hometrainer og MTB. Da MTB ikke er min stærke side, skal der køres en del km på hometrainer her i december, håber stadig på det, men har ikke lavet en egentligt træningsplan for at opnå det. Dog bliver det til ca. fem træningspas om ugen efterfulgt af en time i motionscenter. Hvad vægten angår, så er det desværre ikke nået endnu, mangler stadig de sidste svære fem kilo. For at opnå det, er jeg nød til alvorligt at kigge på min kost, noget jeg godt kunne bruge professionel sparring til at opnå, da jeg er ret glad for mad.”

Anna-Belinda Bondegaard Kochs målsætning: ”Løb, løb og atter løb så jeg er klar til vm i halvmarathon til marts.”

Sådan gik det: ”Nej, jeg har desværre ikke gået løbet ret meget, min mand er i Afghanistan så motivationen forsvandt, jeg har desværre været ramt af skader osv.. Nu har jeg så lige brækket storetåen.”

Betina Søberg-Karlsens målsætning: ”At blive sprunget akillessene kvit, og være klar til 4 uger trekking i Nepal til efteråret.”

Sådan gik det: ”Jeg kom af sted på min rejse til Nepal, hvor jeg skulle til Mt. Everest base camp. Jeg har trænet længe imod det. Træningen var nødvendig, da jeg for et års tid siden sprang min akillessene, og derfor har haft svært ved at komme ovenpå igen. Jeg kører MTB, sejler kajak og klatrer, men jeg måtte holde en pause med det for at fokusere på at vandre, så jeg kunne få så meget styr på min skade, at jeg kunne nå mit mål alligevel.”

Barbara O'Briens målsætning: ”Lev og nyde livet.”

Sådan gik det: ”Først vil jeg lige fortælle forhistorien til min målsætning: Februar 2013 får min søster på 45 år konstateret mavekræft. Hun får fjernet en stor del af maven og modtager kemo… Desværre viser det sig, at hun har en meget ondartede kræftform. Hun taber siger enormt og lider frygteligt under smerter og opkast. August 2013 dør hun og efterlader sig to drenge på 12 og 14 år.

I hendes sygdomsforløb sætter jeg mig to mål. 10 km løb og ned i arbejdstid, arbejder som skolepædagog. Jeg klarer mine 10 km ved at tænke på min syge søster… Faktisk løber jeg dem for hende, og jeg har siden løbet en del 10 km-løb, som jeg er rigtig stolt af. Jeg går ned i arbejdstid med tre timer om ugen august 2013.

Da jeg skrev mit mål ’leve og nyde livet’ var det et mål som indebar hele mit liv. Jeg ville arbejde mindre, have mere tid til mine piger og familie, mere tid til mine veninder, dyrke mere sport og tid til mig. I øvrigt er mit nye en halvmarathon i oktober 2014.
Desværre blev der ikke meget af de værdier/målsætninger, da mit arbejde alligevel har taget overhånd. Det eneste mål jeg nogenlunde kunne holde mig til, var at dyrke løb og fitness. I skrivende stund er jeg ved at lave nogle prioriteringer vedr. mit arbejde, og jeg håber på, at det denne gang vil lykkes mig.”

Dorte Andersens målsætning: ”Tabe 5 kg og træne hver dag, og spise sundt, så jeg er fit til 4 uger i thailand til januar.”

Sådan gik det: ”Jeg har nået mit mål, og jeg har tabt 2 kilo mere.”

Jerry Foghs målsætning: ”Bruge de penge jeg har sparet op siden jeg holdt op med at ryge for 2 år siden og tage til New York og løbe maraton.”

Sådan gik det: ”Da jeg en søndag aften i august 2011 besluttede mig for, at jeg ikke ville hente flere cigaretter, aftalte jeg samtidigt med min kone, at de ca. 1.000 kroner, der hver måned gik op i røg skulle spares op til at jeg kunne deltage i NYC-Marathon. Jeg har siden glædet mig og virkeligt tænkt meget på løbet. Jeg startede for alvor på mit træningsprogram i midten af januar måned og nåede kun et par uger hen, hvorefter jeg blev ramt af en blodprop i benet. Dette betød et par måneders forsinkelse og frygten for ikke at blive klar. Jeg havde sat 1. juni som skæringsdato. Hvis jeg ikke kunne løbe fem kilometer på 30 minutter, ville jeg ikke være i stand til at gennemføre mit program og startnummeret måtte overflyttes til 2014.

Med en smule stædighed og løbeskoene med på ferie kom mit program i gang, og den 3. november 2013 krydsede jeg målstregen i Central Park efter at have gennemført NYC-Marathon i tiden 4 timer og 25 minutter. Det var ca. 10 minutter langsommere end planlagt, men mit mål var at nyde hver cm. af det løb, og det gjorde jeg. Nu er mit næste mål at løbe 1.500 km. i 2014, ligesom jeg er på udkig efter et marathonløb til foråret. September står der Berlin på programmet, og i 2016 har jeg et startnummer til London Marathon.”

Bo Ørbjergs målsætning: "Satte mig 1/1-2013 et mål om at løbe 1.000 km i 2013. Startede helt fra scratch og byggede det langsomt op. Jeg har idag løbet mere end 1.000 km heriblandt 3 Halvmaraton (skal løbe 2 mere, så ialt 5 halve i 2013). Løber i dag mellem 30-50 km om ugen."

Sådan gik det: ”Jeg har nået mit mål, og jeg har endda udvidet det til at indeholde ikke blot en total på 1.000 km men en del mere. Og ikke mindst til at indeholde mit første Marathon.”

Simon Rømer Roslyngs målsætning: ”10km på 40min og halvmaraton på 1t35min.”

Sådan gik det: ”Jeg var godt på vej mod at kunne nå begge mål, men fik midt i oktober et vrid i knæet under en løbetur i skoven. Desværre nok en gammel alvorlig skade som er sprunget op, så lige nu er målsætningen at kunne løbe igen i løbet af foråret...”

Louise Kjærsgaard Bertelsens målsætning: ”Tabe de sidste 4 kilo baby-fedt og have tillid til min krop når jeg skal spille forsvar (volley).”

Sådan gik det: ”Jeg har 'omstruktureret' kroppen og styrket mig til tillid til kroppen - men ikke tabt fire kilo. Kun 2, men taget en del muskelmasse på og tabt fedt. Tilliden er som sagt tilbage og ryg og bækken overraskende stabil. Men det vil stadig klæde mig at tabe 2-4 kilo mere... Mest for min springhøjde.”

Jesper Balslevs målsætning: ”At komme i gang igen efter at have ødelagt ledbånd og menisk under en tenniskamp, jeg har hverken løbet, cyklet eller spillet tennis i 3 uger...”

Sådan gik det: ”Ikke så forbandet godt, er dog kommet i gang med noget MTB og lidt spinning, men skadesforøbet trækker ud. Det bliver næste år.”

Ditte Rindels målsætning: ”Fortsætte med at løbe på trods af blæst, kulde og regn (og fortsætte hele vinteren igennem så jeg undgår den hårde opstart næste forår).”

Sådan gik det: ”Ikke helt - en skade i hoften har sat mig lidt på stand-by - regner dog med at starte igen om en uges tid.”

Brith Rantzau Abildgaard Vejvads målsætning: ”Træne til Berling Marathon på inliner...”

Sådan gik det: ”Jeg deltog i Berlin Marathon d. 28. september på inliner. Havde sat mig det mål, at jeg gerne ville under to timer, da jeg sidste gang, jeg deltog, kørte på to timer og 25 min. Jeg satte personlig rekord med én time og 35 min! Ganske tilfredsstillende, og det giver stor lyst til at kører flere marathon.”

Har du kommentarer til personerne i artiklen? Har du selv nået et mål? Fortæl om det i Facebook-kommentarfeltet her under: