Hjælp med at holde strandene rene: Få en gratis strandoprydningspakke

Næsten 5000 personer har allerede modtaget en gratis strandoprydningspakke og vil som en del af WE WALK-kampagnen hjælpe med at holde strandene rene.

WE WALK-teamet pakker strandoprydningspakker til personer i hele landet. Skal du også have en gratis strandoprydningspakke?

Gør noget godt for andre, for dig selv og for miljøet. Sådan lyder budskabet fra WE WALK.

Læs også: Sådan forbereder du kroppen til lange gåture

WE WALK tilbyder, med støtte fra Miljøstyrelsens strandoprydningspulje, at sende en gratis strandoprydningspakke med affaldsposer af genanvendeligt plast, handsker og chokolade direkte hjem til dem, der vil bidrage til det gode formål. Ideen er, at folk kan samle skrald ved de danske kyster under WE WALK-ugerne fra uge 4 til og med uge 7.

Initiativet har i den grad taget om sig. Små 5000 personer fordelt over hele Danmark har allerede skrevet sig op og har modtaget en strandoprydningspakke. Og tallet stiger hver dag.

Vil du også have en gratis strandoprydningspakke?

Hvis du også har lyst til at bidrage til det gode formål – alene eller sammen med din familie – så kan du på denne side bestille gratis strandoprydningspakker til hele familien: www.bevaegdigforlivet.dk/wewalk/strandoprydning.

Husk at meld ind til WE WALK, hvor mange poser du/I har samlet og på hvilken strand, så vi sammen kan se, hvor der bliver samlet skrald.

Læs også: Find et gå-træningsprogram, der passer dig

Der er desuden en strandoprydningskonkurrence, hvor WE WALK i uge 8 udtrækker 5 vindere. Her har du mulighed for at vinde et skovbevis på 25 kvm dansk skov og et gavekort på 1000 kr. til ELSK, som er et bæredygtigt tøjfirma.

Kæmpe opbakning fra nær og fjern

”Det er særligt børnefamilier, som måske har ledt efter en god aktivitet med børnene her i coronatiden. Og samtidig har mange børn og unge et stærkt fokus på at passe på vores klima og miljø og en lyst til at bidrage,” siger Thomas Lind, programleder for Bevæg dig for livet – Løb og gang, der står bag kampagnen og forsætter:

”Vi er helt overvældede over den kæmpe opbakning til initiativet. Denne gang har vi fokus på strandoprydning, men vi har fået et væld af henvendelser fra borgere, om vi ikke kan lave noget lignende med skraldindsamling i skove og byer – og det er helt bestemt noget, vi arbejder videre med til de næste WE WALK-uger i år.”

Fokus på gang

WE WALK er i uge 4 til og med uge 7 en del af den store ’Danmark går sammen’-kampagne, hvor DR, Dansk Firmaidrætsforbund, DGI, DIF og Dansk Skoleidræt i samarbejde sætter fokus på gang.

Læs også: Derfor er det fedt at gå en tur alene

Du kan læse meget mere om alle de forskellige gangaktiviteter i hele landet på https://danmarkgaarsammen.dk.