Gå en tur sammen med hele Danmark i uge 39

Det er WE WALK i uge 39. Der er allerede over 300 gåture fordelt i hele landet. Skal du med?

Læs også: Arranger en gåtur til WE WALK i uge 19

Coronaen har i 2020 gjort det svært for os at mødes og bevæge os sammen. Heldigvis kan vi i WE WALK-ugen komme ud at gå og nyde naturen, møde nye mennesker i lokalområdet og snakke og grine sammen. Det er både godt for fysikken, den mentale sundhed og er med til at bekæmpe ensomhed.

"Det bliver super fedt igen at mærke, at folk bare vil det her. Glæden og stemningen spreder sig i hele landet. Alle kan jo være med. Det er bare på med et par fornuftige sko og så med ud at gå en tur," siger Thomas Lind, programleder i Bevæg dig for livet – Løb og gang, der står bag WE WALK.

Læs også: Gå-træningsprogram: Til dig der vil gå lidt hver dag

Sådan finder du en gåtur

WE WALK-ugen er i uge 39 fra mandag d. 21. september til søndag d. 27. september. Og det er let at finde en gåtur tæt på dig. Hop ind på www.wewalk.bevaegdigforlivet.dk, zoom ind på din landsdel og vælg en spændende gåtur tæt på dig. Du kan klikke ind på hver enkelt gåtur og læse mere om tid og sted – og ofte er der et link videre til en Facebook-begivenhed.

ABC for mental sundhed

WE WALK er denne gang teamet op med ABC for mental sundhed for at sætte fokus på vigtigheden af at gå i naturen sammen med andre. Ophold i naturen og friluftsliv har nemlig stor betydning for den enkeltes mentale sundhed og livskvalitet, og hele 84 % oplever, at friluftsaktiviteter øger deres psykiske velvære og forbedrer humøret.

Læs også: Gå-træningsprogram: Bliv fit på 4 uger til at gå 10 km

Samtidig har alle gåturs-arrangørerne deltaget i et webinar om den gode velkomst. Det betyder, at de nu er ekstra godt klædt på til at tage dig på gåturen, så alle får en fed oplevelse med WE WALK.

Vil du arrangere en gåtur?

Har du selv lyst til at arrangere en gåtur i WE WALK-ugen og give folk i dit lokalområde mulighed for at gå sammen og være en del af et fællesskab, så tøv ikke. Læs, hvordan du gør her: https://www.bevaegdigforlivet.dk/wewalk.

Læs også: Går du godt? Derfor skal du se på din gåteknik

Hav en rigtig god WE WALK-uge.