Finn gennemførte Ironman på sin citybike
Det var på ingen måde gennemtænkt, særlig planlagt eller for at bevise noget, da Finn Rosager Møldrup gennemførte Ironman Copenhagen 2015 på sin citybike. VoresPuls fangede Finn og fik hele historien om den flotte præstation.
"Riiiing, Riiing.” Sådan lød det på store dele af cykelruten til Ironman Copenhagen, når deltageren Finn Rosager Møldrup drønede forbi. Han cyklede nemlig de 180 kilometer på sin citybike med ringeklokke, til stor tiljubl fra tilskuere på ruten.
Første gang historien om Finns utrolige præstation dukker op, er i Facebookgruppen ”Alle os der dyrker triatlon”, hvor en bruger i gruppen havde efterlyst, ”ham der cyklede på en almindelig citybike” til Ironman Copenhagen.
Det blev starten på en lang kommentartråd, hvor rigtig mange hyldede 52-årige Finn Rosager Møldrups for sin præstation. Her på vorespuls syntes vi også, det var så imponerende, at vi fangede Finn til en snak om hvorfor, han valgte at tilbagelægge den 180 kilometer lange cykelrute på sin citybike.
Få inspiration: vorespuls.dk's side om triatlon
Derfor blev det på citybiken
Hvornår beslutter du dig for at gennemføre Ironman Copenhagen på en citybike?
”3 uger før,” svarer Finn på mit spørgsmål efterfulgt af et højt grin.
Det var nemlig på ingen måde planlagt, at Finn ville gennemføre cykel-distancen på sin citybike. Faktisk, har han gennemført både kvarte, halve og hele Ironman på sin tri-cykel, men det kunne han ikke denne gang.
”Jeg har haft store problemer med ryggen det sidste lange stykke tid, og jeg har problemer, når jeg skal læne kroppen fremad.”
”Det var jeg vældig frustreret over, og jeg var sikker på, jeg ikke kunne cykle til Ironman Copenhagen. Men så begyndte jeg at tænke, at det måske kunne lade sig gøre på min citybike.”
Der var ingen læger eller specialister, som sagde til Finn, at han skulle gøre det på sin citybike, men det var bare det, som fungerede for københavneren.
”Det var en sundhedsmæssig ting, da jeg simpelthen ikke ville smadre min ryg ved at køre på min tri-cykel. På min citybike sidder jeg mere oprejst, og det kan min ryg meget bedre klare.”
Læs mere: Sådan kommer du i gang med triatlon
Ingen træning på citybiken op til
Skaden gjorde, at Finn ikke kunne træne på cykel op til løbet, og da han stillede til start til Ironman Copenhagen, havde han ikke cykeltrænet i to måneder, og det affødte da også et noget undrende spørgsmål fra undertegnede.
Men, har du da overhovedet trænet på din citybike op til løbet, Finn?
”Altså, det er min hverdagscykel. Jeg bruger den til og fra arbejde, der har jeg seks kilometer hver vej, så det er 12 kilometer om dagen,” fortæller Finn, som til dagligt arbejder i økonomiafdelingen ved Københavns Museum.
Citybiken måtte dog omgå lidt ændringer, da den pludselig skulle gå fra 12 kilometer om dagen til 180 af slagsen. Så Finn skiftede dækkene og pillede støtteben og bagagebægeret af, så den trods alt var lidt hurtigere og lettere.
Læs mere: Besøg vores løbeside og få masser af tips og tricks
Kaos og glæde til løbet
Efter den overståede svømning til løbet er det, at Finn skal skifte til sin citybike. Og ikke nok med at de 180 kilometer skal foregå på den noget alternative cykel, så blev starten på cykelruten ret kaotisk, som han selv beskriver det.
”Jeg vidste, jeg skulle køre 26,3 km/t, for at nå det på 7 timer. Men jeg glemte sgu mit pulsur, da jeg skiftede fra svømning til cykel, så jeg kunne ikke se, hvor hurtigt jeg kørte.”
Finn bevarede alligevel roen, men måtte stole på sin mavefornemmelse på ruten og håbe han holdte sin fart på den lange cykelrute.
Og Finn endte også med at holde sig under de syv timer på cykelruten. Seks timer og 52 minutter efter kaosset med pulsuret ved skiftet fra svømning til cykling kom Finn igennem 180 kilometer på sin citybike.
Læs mere: Få masser af inspiration til cykelturen på vorespuls.dk's cykelside
Jeg lever af tilskuerne
”Det man kan gøre til en Ironman som den i København, det er jo, at man kan smile til folk, og så smiler de igen. Det skal jeg jo leve af, når jeg er ude i så lang tid, for jeg er ikke en Schwarzenegger,” fortæller Finn, og pointerer, at her var den ekstra vægt fra ringeklokken det hele værd.
”Klokken var rigtig god på specielt anden runde, der brugte jeg den meget, og responsen fra folk var rigtig god. Og der tanker jeg op på energikontoen, og det er sådan noget, jeg skal bruge for at komme igennem.”
Finn Rosager Møldrups samlede tid endte på 14 timer 45 minutter og to sekunder. Tiden slog ingen verdensrekorder, men vi syntes, det er knaldhamrende flot klaret af 52-årige Finn Rosager Møldrup fra København.