Luft i maven øger din fart på løbeturen med op til 25%
Drop alt om at forbedre din kondition. Vælg i stedet den nemme løsning ved at sørge for, at du har masser af luft i maven, når du skal ud og løbe.
Den nemme løsning til at løbe hurtigere er ganske simpel. Sørg for at have godt med luft i maven inden din løbetur, så kan du nemlig øge din fart med helt op til 25%, viser ny forskning.
Igangsat af Jacob Haugaard for 25 år siden
Forskningen blev igansat tilbage i 1994, da komikeren Jacob Haugaard kom i Folketinget. Mange husker nok "mere medvind på cykelstierne", som tog langt den største opmærksomhed. Men hvad de fleste ikke vidste var, at Jacob Haugaard også ville gøre noget for dem, der ikke havde en cykel. Derfor satte han et 25-år-langt forskningsprojekt i gang.
Og nu er forskningen endelig slut. Resultat er entydigt. Vil du have en løbetur i delvist frigear - så findes svaret altså i dit tarmsystem.
"Det er imponerende, at vi ikke har bemærket sammenhængen før nu. Tænk hvor mange, der pludselig har oplevet en meget hurtigere løbetur efter en ordentlig portion brunkål - helt uden at vide, at årsagen var aftensmaden," fortæller forskningschef ved Vindinstitutet i Middelfart, Palle Arm.
Kål og ingen toiletbesøg
"Du skal spise masser af kål. Jo flere dage op til din løbetur - jo bedre. På selve dagen er det vigtigt, at du fraholder dig toiletbesøg indtil efter din løbetur," fortæller Palle Arm.
Hvis du tilmed ligger i fosterstilling 10 minutter før din løbetur, har du mulighed for at øge din acceleration på de første 7 meter med op til 50%
Og hvordan foregår det så rent tarm-løbe-mæssigt. Når du kan mærke rumlen i dit tarmsystem, og prutten med andre ord er på vej, så er der tre vigtige steps, du skal gøre, forklarer Palle Arm
- Læn dig forover, så du øger din aerodynamik og ikke risikerer at falde bagover, når prutten entrere atmosfæren.
- Afgiv prutten med så meget styrke, det kan lade sig gøre.
- Slap af i benene - så vidt muligt - og lad prutten gøre det meste af arbejdet.
Opskrift på "Kål-galore"
- 1 kilo kål
Hak kålen. Put den enten i en gryde med vand og kog det - eller i en stor stegegryde og steg det. Tilsæt evt. salt for lidt smag.