Fra nul motion til at løbe med kronprins Frederik

Motionsprojektet for mænd ”Den Royale Træningsklub” kulminerede efter 12 måneders træning, da de gennemførte Royal Run og fik overrakt medaljer af selveste kronprinsen.

Her ses medlemmerne af den Royale Træningsklub til Royal Run i Esbjerg. Foto: DGI

Nogle af mændene løb hele vejen, men andre gik det meste af vejen.

Ligegyldigt hvilket tempo de 1,6 kilometer blev tilbagelagt i, så kom hele gruppen samlet over målstregen, for de hurtige vendte nemlig om og løb tilbage til de andre, så de kunne komme fælles i mål.

Og netop det beskriver meget godt, hvad Den Royale Træningsklub går ud på.

Startede hos Mænds Mødesteder

Mænds Mødesteder er en organisation, som skaber trygge rammer for mænd at mødes i til at dyrke deres interesser, hvor initiativer som Den Royale Træningsklub kan udspringe af.

De 22 mænd, som klubben består af, mødtes for et år siden hos Mænds Mødesteder i Esbjerg.

”Vi er startet helt fra nul, hvor vi ingen kondition havde overhovedet. Vi har trænet hele vinteren med fysioterapeut og fitnesstræner. Fra januar har vi løbetrænet sammen med Esbjerg Atletik og Motion,” fortæller Poul Sørensen, Der er formand for Mænds Mødesteder i Esbjerg og initiativtager til Den Royale Løbeklub.

Læs også: Kom godt i gang med løb uden skader

Kronprinsen overrakte deres medaljer

Der har hele vejen igennem været stor opmærksomhed på Den Royale Træningsklub, der blandt andet er blevet fulgt tæt af TV SYD.

De fik derfor også deres medaljer overrakt af selveste kronprins Frederik på scenen i Vognsbølparken.

”Det var meget stort. Det er et cadeau, at man syntes, det var noget særligt, vi havde lavet,” fortæller Poul Sørensen og tilføjer:

”Jeg håber også, noget af al den opmærksomhed betyder, at vi får endnu flere med til vores træning eller andre arrangementer.”

Læs også: Sådan fik løbeklub gang i de inaktive medlemmer

Medaljerne hænger nu derhjemme, men det betyder ikke at træningstøjet ryger ind bagerst i skabet igen.

”Det er kun en start. Vi er alle enige om, at vi skal træne på en eller anden måde. Efter sommerferien starter vi med noget udendørs-fitness. Vi håber, at der kommer mange flere,” fortæller Poul Sørensen.