10 tips: Sådan løber du med en babyjogger

Der er rigtig mange glæder ved at løbe med sit barn i en babyjogger, men oplevelsen kan blive ødelagt af øm krop og urytmisk løbestil. Her får du 10 gode råd til, hvordan du bedst løber med en babyjogger

De fleste børn elsker at kigge på omgivelserne, mens du løber af sted Foto: Lars Holm

Små børn behøver ikke være en hindring for at komme ud at løbe en tur - med en babyjogger kan du give dig selv og dit barn mange gode oplevelser. Men det kræver tilvænning, øvelse og omtanke, for at du kan undgå ømme muskler og stive led på løbeturen med det til tider lidt akavede transportmiddel.

Sammen med brugerne på vorespuls.dk’s Facebook-side og løbeekspert Ole Harbæk har vorespuls.dk oplistet 10 gode råd til, hvordan du bedst løber med en babyjogger:

1. Én hånd på håndtaget

Hold fast i babyjoggerens greb med én hånd, og lad den anden svinge frit og så naturligt som overhovedet muligt.

2. Skift hånd

Skift mellem at have højre og venstre hånd på grebet rimelig ofte, så du ikke belaster den ene side mere end den anden.

Læs mere: Pas på: Farligt at træne for meget

3. Hold løst på grebet

Forestil dig, at håndtaget er lidt tykkere, end det er – så undgår du at forkrampe alt for meget.

4. Skub vognen

Når underlaget er helt fladt og jævnt, kan du med fordel skubbe babyjoggeren frem foran dig og løbe den op. Og løb så afslappet som muligt, når du ikke har berøring med babyjoggeren.

Læs mere: Guide: 10 trin til en god løbestil

5. Ryggen rank

Sørg for at vær så oprejst som muligt med ret ryk – du skal altså ikke læne dig ind over babyjoggeren.

6. Løb kortere

Det er hårdere og mere anstrengende at løbe med en babyjogger, end det er at løbe uden. Derfor er det en god ide at løbe kortere og langsommere, end du er vant til.

Læs mere: Forsker: Alt det vi (ikke) ved om løbeskader

7. Hold pauser

Du skal ikke være bange for at stoppe op og gå lidt, og bare 10-20 sekunder i gåtempo kan give dig fornyet energi. Brug pauserne på at få løsnet op specielt i skuldre og arme.

Læs mere: Tema om løbeskader

8. Træn de korte skridt

For det første rammer foden ind i babyjoggerens hjul, hvis du tager for lange skridt, men det kan også være en fordel for din løbestil at tage kortere skridt. Forskning viser, det i gennemsnit mest økonomiske er at tage 180 skridt i minuttet.

9. Tålmodighed

Det kræver langsom tilvænning, før du formår at løbe afslappet med en babyjogger, så bevar roen og lysten, selvom det måske ikke er så fedt de første par gange, du tager en løbetur med barnet.

10. Hav det sjovt

Det er nok det bedste råd af dem alle – for det gælder om, at både dig og dit barn har det sjovt. Læg personlige mål om hurtige tider og korrekte pulszoner hjemme på køkkenbordet og koncentrer dig om at få dig selv og dit barn til at smile. Stop for eksempel op, hvis I møder nogle ænder nede ved søen, eller fortæl barnet historier, mens I løber.

God tur!