Se video-guide: Sådan kører I holdløb

Holdtidskørsel er en disciplin for sig, og der er visse ting, du skal være særlig opmærksom på.

Træner du ofte sammen med andre – så er videoen øverst i artiklen lige noget for dig!

Videoen er udarbejdet af DGI i samarbejde med vorespuls.dk, og den guider dig til sikker og hurtig kørsel som hold.

”Du får anvisninger og vejledning til, hvordan I bedst træner sammen i forhold til placering på vejen, tegngivning, sikkerhed og flow i gruppen,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen, der står i spidsen for DGI Cykling og sommerens holdløbsserie.

Safety first

Videoguiden giver dig og dine cykelvenner redskaberne til at køre hurtigt. men den vigtigste pointe er ifølge Ulrich Gorm Albrectsen, at sikkerheden skal komme i første række.

”På normale cykelture kører vi jo på offentlig landevej, så der skal tages højde for billister på ruten. Det er ikke ligesom i Tour de France, hvor ruten er lukket af,” siger han.

”Derfor er det ekstremt vigtigt, at man føler sig sikker på cyklen. Og at man føler sig sikker i gruppen. I videoen får man små tommelfingerregler, der vil hjælpe jer til at være mere sikker som en gruppe og dermed få en bedre oplevelse.”

Social konkurrence

Skal i køre i hold til konkurrence, så betyder det langt fra, at det sociale aspekt skal pakkes væk.

”Ja, vi kører stærkt, og vi kører konkurrence, men vi passer på hinanden og hjælper hinanden. Man hjælper for eksempel den femte rytter, det ikke har så gode ben på dagen. Det er et vigtigt budskab,” siger Ulrich Gorm Albrechtsten, der ser masser af positive aspekter ved at køre som hold og ikke alene.

”Der er et stort socialt fællesskab, og man kæmper sammen med sine venner om et fælles mål. Man træner sammen, kæmper sammen og hjælper hinanden. Og når man kommer over målstregen, dasker man hinanden på skulderen og siger ’godt gået’. Det virkelig fedt.”