Cykling: Hærvejsløbet vil fordoble deltagerantal

Tilbagemeldingerne på Hærvejsløbets Cykelløb har været så positive, at målet er at fordoble deltagerantallet fra 850 i år til 1700 ryttere i 2014

Chris Christensen forrest under dette års Hærvejsløb. Han håber at kunne deltage igen i 2014. Foto: Privatfoto

Der er godt nyt til dig, der har lyst til at blive en del af succesen Hærvejsløbets Cykelløb, som blev afholdt for første gang i 2013.

Til næste år udvider arrangørerne kapaciteten til 1.700 ryttere, og der bliver altså bedre mulighed for dig for at få fingrene i en billet.

”Vi har fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra deltagere i 2013. Derfor er det vores håb, at vi kan stille med 1.700 ryttere til start i 2014,” siger projektleder for Hærvejsløbet, Flemming Johannsen.

Læs også: Løb 246 kilometer: Andres glæde gav energi

Hærvejsløbets Cykelløb køres langs Hærvejen fra Flensborg til Viborg. Der er tre forskellige ruter på ca. 270, 160 og 50 km – alle i en smuk natur på mindre befærdede asfaltveje. I 2014 køres løbet lørdag 28. juni.

99 procent er glade

Efter løbet i juni har over halvdelen af de 850 ryttere deltaget i en undersøgelse, hvor de har evalueret løbet.

99 procent af deltagerne har givet løbet den overordnede karakter ”god” eller ”meget god”.

”Alle vores bange anelser var fuldstændig ubegrundede. Løbet forløb præcis, som vi havde håbet, og jeg er meget glad og stolt over deltagernes evaluering af løbet,” siger Flemming Johansen om debuten for Hærvejsløbets Cykelløb.

Læs mere om forventningerne til Hærvejsløbets Cykelløb 2014: Cykling: Nu åbner tilmeldingen til Hærvejsløbet

En af de glade deltagere på ruten fra Flensborg til Viborg i år var Chris Christensen fra Kolding. Hærvejsløbet var hans første lange løb, og han er yderst tilfreds med både egen indsats og med løbets afvikling.

”Det var fedt at gennemføre de 270 km fra Flensborg til Viborg. Det var en stor oplevelse, og benene klarede den lange rute fint, selv om jeg havde lidt ondt i knæene bagefter,” fortæller Chris Christensen.

Hvalerne vender tilbage!

Chris Christensen kørte Hærvejsløbet sammen med fire venner, der sammen kaldte sig ”De Hvi’e Hvaler”. Og holdet har specielt stor ros til de frivillige ved de to depoter, de stoppede ved.

”Begge steder mødte vi venlige og meget entusiastiske frivillige. Og det betyder meget, når de er med til at sætte en god stemning over for os ryttere, da det er en lang dag. Og suppen i Nr. Snede gjorde rigtig godt, da vi havde kørt i kulde og regn op mod depotet,” siger Chris Christensen, der håber at være med igen i 2014.

”Det kan bestemt godt tænkes. De fleste på holdet har små børn, så det handler også om at finde tid til det. Men det var en stor oplevelse i år, som vi gerne vil gentage næste år,” siger han.